2020. július 12. vasárnap Izabella, Dalma

Ingyenenergia: ennyivel emelkedhet a napelemek ára


Halálos méregként fog hatni az európai és a hazai napenergia-iparra, ha az EU júniustól dömpingellenes büntetővámmal sújtja a Kínában gyártott napelemeket a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) szerint - írja a Világgazdaság.


A szövetség állásfoglalásában a Prognos kutatóintézet prognózisát idézik: egy 20 százalékos EU-büntetővám 115 ezer, egy 60 százalékos pedig 242 ezer uniós munkahely megszűnését eredményezné.

A 60 százalékos büntetővám 30 százalékkal emelné a napelemes rendszerek árát - mondta Kiss Ernő a szövetség elnöke a lapnak.

Szerinte ez derékba törné a magyarországi napelem piacon tavaly tapasztalt növekedést is, 2012-ben háromszorosára nőtt a Magyarországon beépített napelemes rendszerek teljesítménye, elérve a 12 megawattot. Ezért a magyar szervezet csatlakozott a Megfizethető Napenergiáért Szövetséghez (AFASE), amely nyílt levélben kérte az EU kereskedelmi biztosától, hogy tartózkodjanak a büntetővámtól.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk