18 °C Budapest

Ilyen magazinvillákban laknak a leggazdagabb magyarok: képeken a fényűző luxus

2019. március 17. 12:57

Több mint 100 olyan hirdetésre bukkantunk a legnagyobb hazai ingatlanos portálokon, amelyekben a közvetítők fontosnak tartották kiemelni, hogy az ingatlan szerepelt valamelyik lakáskultúra-, vagy építészeti magazinban. Kíváncsiak voltunk, vajon mennyibe is kerül ez a "prémium".

Ha nem is tömegével, de gyakorta bukkannak fel a lakáspiacon olyan hirdetések, amelyekben a tulajdonos - vagy a közvetítő - fontosnak tartotta kiemelni, hogy az ingatlan szerepelt valamelyik lakáskultúra-, vagy építészeti magazinban. Mi rövid keresgélés után több mint 100 olyan aktuális hirdetésre bukkantunk, amelyben azzal dicsekednek, hogy az ingatlanról képes riport készült a Lakáskultúra, a Szép Házak, az Otthon, az Átrium, vagy épp az Octogon egyik számában.

Az ugyan egyértelmű, hogy sokan szívesen lapozgatják az ilyen kiadványokat, az viszont már kérdéses, hogy mennyire befolyásolja egy ingatlan értékesíthetőségét, ha építészeti értékeire a sajtó is felfigyelt. Nos, szakértőkkel folytatott beszélgetéseink alapján kijelenthetjük: attól még nem ér nagyságrendekkel többet egy ingatlan - legyen az egy nagyon trendi módon felújított belvárosi lakás, vagy egy álomkúria a semmi közepén -, hogy foglalkozott vele a szaksajtó, de az értékesítés szempontjából bőven akadnak előnyei is a dolognak.

A Pénzcentrum elemzői véleménye szerint a legfontosabb a nagyobb elérés, a tökéletes fotók (amik hiánya olykor még a legjobb lakások eladását is hátráltatja), és persze marketingérték, amit a hirdetésben ki is emelhetünk. Ezek együttesen segíthetnek az adott ingatlan gyorsabb értékesítésében és olyanok figyelmét is felkeltheti, akik akár alku nélkül, vagy minimális alkuval vennék meg a lakást. Ez pedig végeredményben okozhatja azt, hogy a piaci lehetőségekhez képest magasabb áron tudunk értékesíteni, vagyis ha az értékét ténylegesen nem is befolyásolja egy ingatlannak egy magazinban való megjelenés, közvetett módon elképzelhető, hogy magasabb áron tudjuk értékesíteni, mint anélkül.

Nézzünk néhány konkrét példát!

2,3 milliárdos luxus a budai hegyekben

Épp a napokban írtunk arról, hogy 2,3 milliárd forintért eladó a Budapest XII. kerületében található Shambala-ház, amely a joggal nevezhető a kortárs magyar építőművészet egyik legikonikusabb alkotásának. Részletekbe most nem bonyolódunk, ha érdekel az ingatlan, kattints az alábbi képes ajánlóra:

170 milliós minimál a III. kerületben

"2017-ben készült el a ház, melyet Dóró Judit belsőépítész álmodott meg, majd 2017 májusában a méltén híres SZÉP HÁZAK magazinban kapott helyet" - írják a III. kerületi Harsánylejtőn található ikerház hirdetésében. Az 500 négyzetméteres telken álló, 150 négyzetméter alapterületű ingatlanért 170 millió forintot kérnek.

Pazar balatoni panoráma 250 millióért

"A 983 m2-es telekre, 2004-ben épült családi ház abban az évben a Szép házak magazin egyik slágere volt!" - promózzák a hirdetésben ezt a Balatonalmádi Öreghegy városrészén található luxusházat A épület és az ingatlanról nyíló pazar panorámáért 250 millió forintot kérnek.

170 milliós kúria Heves megyében

Házunk, különlegessége okán és mivel múzeum is működik benne (Bodonyi Kincsesház) szerepelt az Otthon Magazinban, a Veranda Magazinban és Tv műsorokban is. 2008-ban Az év kedvenc otthona pályázaton 400 pályaműből közönségszavazással a 2. lett!" - írják a Heves megyei Bodonyban található kúria hirdetésében, amelyből az is kiderül, hogy "az ingatlan teljes felújítását Czégány Sándor építész tervezte meg 2005-ben."

Skandináv vonalak Pécsett

"Zöldövezeti,új építésű,skandináv stílusú, duplakonfortos ház eladó." - írják ennek az 52 millió forintot kóstáló pécsi ingatlannak a hirdetésében. És, aki a szöveges ajánló szűkszavúsága miatt némi diszkomfortot érezne, annak egyértelműen leszögezik: "A ház megtekinthető még a Szép Házak megazin 2018/6-os számában."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapos vadászlak 43 millióért

A Bakony kevésbé ismert és ritkábban látogatott részén (Isztiméren), varázslatos környezetben épült fel ez a vadászház, amely - a hirdetés szövege alapján - annyira egyedi, hogy a Szép Házak újság címlapján szerepelt (azt nem tudni, mikor - a ház 1981-2000 között épült). A vadászlakért amúgy 43 millió forintot kérnek.

Magazinba illő enteriőr Szentendrén

120 millió forintért árulják Szentendrén ezt a 178 négyzetméteres családi házat, amely a hirdetés szerint - nehogy elkerülje valakinek a figyelmét, csupa nagy betűvel írva - "SZEREPELT A SZÉP HÁZAK ENTERIÖR MAGAZINBAN!!"

169 milliós luxus Fóton

"Fót-Öreghegy egyik legszebb, elvehetetlen panorámájú, szépen parkosított , 2355m2 területű telkén, 2008-ban épült igényes minimál stílusú, modern, téglaépítésű, 2 szintes családi ház" - írják az ingatlanról a hirdetésben, amelynek a végén azt is kiemelik, hogy "2011-ben elnyerte az év háza díját a Szép házak magazintól!"

Modern formák, és stílus Erdőkertesen

"A ház mely modern formáival mindig stílusos lesz, mely gyermek-és kutyabarát és annyira szép, hogy a Szép Házak folyóiratba is bekerült" - hívják fel az érdeklődők figyelmét a Pest megyei ingatlan hirdetésében. Nos, ki-ki döntse el, megér-e neki 66,9 millió forintot ez a "prémium".

Kényeztető luxus az Alvégen

"A háromszintes, szinteltolásos, kétlakásos lakóépület modernsége ellenére a román kor és a középkor közötti átmeneti időszak hangulatát idézi" - hivatkozzák a hirdetésben a Szép Házak 2008/5. számának egyik vonatkozó bekezdését. Ezért a prémiumnak persze az ára is megvan, 398 milliót kell kicsengetnie annak, akinek kell a középkort idéző modern életérzés.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm