Ilyen a pénzügyi nevelés a dúsgazdag Luxus Tünde családjában

2019. szeptember 7. 16:02

Magyarország egyik leggazdagabb családjának, Polgárék életébe pillanthatunk bele rendszeresen a legnagyobb videómegosztón. A legutóbbi részből az is kiderült, hogy még a multimilliomosok csemetéje sem úszhatja meg a pénzügyi nevelést: neki sem jár minden ingyen.

Hét hónapja indult útjára Polgár net, azaz Polgát család videoblogja, melyben időről időre betekinthetünk az igazi gazdagok életébe. A Feleségek luxuskivitelben sztárja, Polgár Tünde megmutatta már magyarországi és amerikai konyháját, gardróbját, és egy egész stáb utazik velük a nyaralásra is, nehogy bármiről is lemaradjanak a rajongók.

A sorozat legfrissebb epizódjában a család Sanghajban nyaral, de fiúk, Dani csak később csatlakozik hozzájuk, méghozzá ezúttal életében először repül egyedül. Mivel a család rendszerint business osztályon utazik, Dani is hozzá van szokva a luxushoz, ám a szülei most felajánlották neki:  

ha a turista osztályon repül, akkor megkapja a két jegy közti különbséget költőpénznek.

Ez 1000 dollárt jelent, mai árfolyamon 298 ezer forintot. Dani kiváló üzleti érzékkel a pénzt választotta, aminek az édesapja kifejezetten örült.

Pénzügyi nevelés

A magyar lakosság kétharmada úgy látja, hogy a gyermek pénzügyi nevelése főként a szülők felelőssége, és tisztában vannak a korai pénzügyi nevelés jelentőségével is. Elsősorban azt tartják fontosnak, hogy megtanulják a gyerekek a pénz értékét, a beosztást és megtakarítás fogalmát.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A zsebpénznél fontos, hogy rendszeres legyen, összegben és időtávban is. A kicsiknél még a heti rendszeresség az ajánlott, mert ezt az időtávot jobban átlátja, kezelhetőbb számára. Felső tagozat elején, már áttérhetünk a havi zsebpénzre  

- mondta korábban a Pénzcentrumnak Himmer Csilla, pénzpedagógus, pénzügyi coach.

Zseb vs. költőpénz

Sok szülő nem ad rendszeresen zsebpénz a gyermeknek: mindent ő vásárol meg, amire a gyermeknek szüksége van, vagy csak bizonyos alkalmakkor ad. Ez viszont azt jelenti, hogyha a gyermeknek szüksége van bármire, a szülőhöz kell folyamodnia pénzért, és nem hoz saját döntéseket sem, hanem mindig ott van a szülői kontroll. Ez kisgyermekek esetén nem is jelent feltétlenül problémát, de a nagyobbakat már lehet a zsebpénzzel arra ösztönözni, hogy döntsenek felelősen.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm