2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Illegális biznisz a hazai erdőkben: Kínában készül gyógyszer a lopott alapanyagból


 Az engedély nélküli agancsgyűjtés lopásnak számít, és már hosszú ideje komoly probléma Magyarországon. Annak jártunk utána, hogy néz ki a magyar szabályozás, miért virágzik ennyire a feketekereskedelem, és hogy mit tesznek ellene a hatóságok - írja a HelloVidék.

Tél végétől április elejéig tart az a periódus, amikor a szarvasok levetik agancsukat. Ezidőtájt rendszeresen és évtizedek óta komoly problémát jelent az engedély nélküli gyűjtés, főleg Zala, Somogy, Vas és Tolna megyékben, az ország vadban leginkább gazdag és legszebb állományokkal bíró régióiban. Az agancsozók illegálisan tevékenykednek, ami több szempontból is káros: amellett ugyanis, hogy törvény tiltja, az élővilágban is nagy károkat okozhatnak. Annak jártunk utána, hogy néz ki a magyar szabályozás, miért virágzik ennyire a feketekereskedelem, és hogy mit tesznek ellene a hatóságok.

Az illegális agancsgyűjtés lopásnak minősül, a vadászati törvény értelmében a hullajtott agancs ugyanis a területen vadászatra jogosult szervezet tulajdona. Csak ők állíthatják ki azt az írásos engedélyt, aminek birtokában össze lehet szedni.

Részletek a HelloVidék cikkében!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked