14 °C Budapest

Így spórolhat, ha a CSOK mellé hitelt vesz fel! (x)

Pénzcentrum
2016. március 22. 11:53

A CSOK mellé többféle hitelt is választhatunk.

A CSOK mellé többféle hitelt is választhatunk a tervezett lakáscéltól - építés, vásárlás -, a család méretétől vagy egyéb igényeinktől függően. Mielőtt azonban hitelt veszünk fel, nem árt körbenézni a piacon, mert a bankok ajánlatai között a különböző induló díjak és költségek, kamatok miatt nagy különbségek lehetnek. Most megmutatjuk melyik hitel mire jó, és milyen kedvezmények társulnak a hitelek mellé a takarékoknál.

A hirdetésben szereplő Családok Otthonteremtési kedvezménye Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

Hitel kamattámogatással

A legalacsonyabb kamatokat az államilag kamattámogatott hitelek kínálják. A kamattámogatás lényege, hogy a futamidő alatt a kamatterhek egy részét az állam fizeti meg, így az ügyfélnek a piaci alapú hiteleknél alacsonyabb kamatot kell fizetnie. Az ilyen típusú hiteleknél azonban általában speciális feltételeknek is meg kell felelnünk az igényléshez.

A legismertebb ilyen konstrukció jelenleg a 10 milliós CSOK-támogatás mellé 3%-os kamattal akár 25 évre igényelhető 10 milliós Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel. Ezt a hiteltípust csak a legalább háromgyermekes, illetve legfeljebb három gyermeket vállaló családok vehetik fel, és kizárólag új lakás vásárlásához és építéséhez használható. Az 1-től 10 millió forintig terjedő összegű hitel 5 éves kamatperiódussal igényelhető, vagyis a kamatokat ötévente határozzák meg újra. Így, mivel a kamatok hosszú távra rögzítve vannak, a háztartási kiadások is kiszámíthatóak maradnak.

Egy hitel teljes költségét nemcsak a kamatok jelentik, hanem a különböző egyéb induló költségek és díjak is. A takarékok a Takarék 10+10 Otthonteremtő Kamattámogatott Hitel felvétele esetén most - a 2016. május 15-ig befogadott hitelkérelem és 2016. augusztus 31-ig megkötött szerződés esetén - több díjat is elengednek. (THM 3,12- 3,20%.)

  • visszatérítik az ingatlan értékbecslési díját egy ingatlanra vonatkozóan
  • nem kell megfizetni a tulajdoni lap/térképmásolat díját egy ingatlanra vonatkozóan
  • elengedik a folyósítási díjat
  • átvállalják a közjegyző díját

Emellett a takarékoknál egyéb kamattámogatott hiteleket is lehet igényelni használt lakás vásárlására, korszerűsítésére és bővítésére.

Piaci hitelek

Azoknak sem kell lemondani a hitelfelvételről, akik nem felelnek meg a kamattámogatott hitelek feltételeinek, esetleg CSOK-ot sem vennének fel. A piaci hitelek az államilag támogatott konstrukcióknál rugalmasabbak, nem írják elő, hány gyereket kell nevelnie a családnak, mennyi lehet az ingatlan vételára. Szerencsére a piaci kamatok is alacsonyak, így jelenleg a piaci kamatozású hitelhez is kedvező feltételekkel juthatnak hozzá a lakásra vágyók. A takarékokban az ügyfelek több piaci ingatlanhitel közül is választhatnak.

Telek, vagy lakásvásárlásra

A Takarék Otthon Hitel összege 1-től 50 millió forintig, a futamidő pedig 3-tól 30 évig terjedhet. A változó kamatozású hitel kamata (amelyet három havonta határoznak meg) az alacsony kamatkörnyezetnek is köszönhetően jelenleg alig haladja meg az otthonteremtő kamattámogatott hitel kamatait (THM: 3,48% - 6,67%). A 2016. május 15-ig befogadott hitelkérelem és 2016. augusztus 31-ig megkötött hitelszerződést esetén a takarékok:

  • visszatérítik az ingatlan értékbecslés díját egy ingatlanra vonatkozóan
  • átvállalják a közjegyzői díjat az ügyféltől
  • elengedik a folyósítási jutalékot
  • elengedik a tulajdoni lap/térképmásolat lekérésének díját egy ingatlan esetében

A takarékok az igényelt CSOK összegét beszámítják az önerőbe a hitelcél vizsgálatakor, és a hitelképesség vizsgálatánál a gyermekgondozási díjat (gyed), illetve a gyermekgondozási segélyt (gyes) is beszámítják a család bevételei közé.

A takarékok munkatársai kalkulációt is tartalmazó teljes körű személyes tájékoztatást nyújtanak a CSOK-ról és a hitellehetőségekről a takarékok 1500 fiókjában. A CSOK-kal, a CSOK mellé felvehető hitelekkel, valamint az igénylés feltételeivel kapcsolatos információk is megtalálhatók a Takarékbank és a Takarék honlapján, ahol az érdeklődők a rendelkezésre álló kalkulátorral azt is kiszámolhatják, mekkora hitelösszegre vagy támogatásra számíthatnak.

A THM-ek meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt. A feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A jelzáloghitelek igényléséhez a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte szükséges.

Felhívjuk Ügyfeleink figyelmét, hogy jelen tájékoztató nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A Szövetkezeti Hitelintézet a hitelbírálat jogát fenntartja. Kérjük, a részletekről tájékozódjon a Szövetkezeti Hitelintézetek fiókjaiban vagy honlapjukon közzétett dokumentumokból és Hirdetményből. További információért forduljon a Szövetkezeti Hitelintézetek munkatársaihoz, vagy keresse fel a www.otthonteremto.takarek.hu honlapot.

 

(x)

 

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem