2019. március 18. hétfő Sándor, Ede

Így próbálja az MNB megállítani a lakásárak további emelkedését


A jegybank visszaszorítaná a befektetési célú lakásvásárlásokat, ezt pedig a befektetői lakásvásárlás illetékszabályainak szigorításával érné el - írja a Magyar Nemzet.

A budapesti lakásvásárlások csaknem fele befektetési célú, ez pedig felhajtja az árakat. Ezt kívánja orvosolni a Magyar Nemzeti Bank, mégpedig az illetékszabályok szigorításával.

Egy másik megoldás lehet a lap szerint a CSOK összegének differenciálása a már tulajdonolt ingatlanok száma szerint, valamint a fiatalok első lakásvásárlásának illetékmentességével.

Jól jönne 3 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 45 941 forintos törlesztővel a Raiffeisen Bank (THM 8,2 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H (46 000 Ft/hó; THM 8,1%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az Erste (51 352 Ft/hó; THM 11,92 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Cetelem és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS