13 °C Budapest

Így ne bukd el a téli rezsicsökkentést: közeleg a határidő

2018. május 11. 20:00

A fogyasztói közösségek, társasházak többsége már igényelte a társasházaknak lakásonként járó 12 000 forintos juttatás jóváírását a fogyasztói közösség egyetemes szolgáltatónál vezetett földgázfolyószámláján. Még sok jogosult nem adta be kérelmét, azonban a kormányrendelet alapján 2018. május 31-ig továbbra is kérhetik a jóváírást az arra jogosult társasházak felhatalmazott képviselői az egyetemes szolgáltatótól.

A Nemzeti Közművek felhívja a társasházak figyelmét arra, hogy már kevesebb, mint három hétig igényelhetik a téli rezsicsökkentést. A kiterjesztett rendelet megjelenése óta eltelt több, mint egy hónapban már szép számmal jelentkeztek a társasházak, azonban az is látszik, hogy nem minden jogosult nyújtotta be az igényléshez szükséges kérelmet. A kormányrendelet alapján a Nemzeti Közművek fogyasztói közösségekben lévő önálló lakások földgázfogyasztói is mindannyian megkapják a hideg időjárás fogyasztásnövekedését ellensúlyozó téli rezsicsökkentés 12 000 forintos összegének jóváírását. Így a fogyasztói közösség egyetemes szolgáltatónál vezetett földgázfolyószámláján a korábban már megkapott jóváírás és a lakásonként járó 12 000 forintos összeg különbözete jelenik meg - írja közleményében a NKM Nemzeti Közművek Zrt.

A kormányrendeletnek megfelelően a Nemzeti Közművek már 2018. április 10-én elérhetővé tette a szükséges formanyomtatványt az ügyfélszolgálatain és a weboldalán. Az ezzel kapcsolatos teendőket a fogyasztói közösségek, társasházak felhatalmazott képviselője intézheti postai, illetve elektronikus úton vagy személyesen az ügyfélszolgálaton. A fogyasztói közösségek, társasházak képviseletre nem jogosult lakóinak, tulajdonosainak nincsen teendője, illetve nem is tudnak eljárni ez ügyben. 

Az egyetemes szolgáltató a fogyasztói közösség kérelmét 15 munkanapon belül megvizsgálja, és ez alapján jóváírja a különbözetet. A fogyasztói közösség tájékoztató levelet kap a folyószámláján biztosított különbözet jóváírásáról. A részletes tudnivalókról minden érintett fogyasztói közösség tájékoztató levelet kapott, azonban a társaság honlapján minden részletes információ megtalálható. 

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem