A hatóság csütörtöktől visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Hajdú-Bihar vármegye területén.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadászok Szövetségének titkára, Fazekas Gergely tanácsokat adott a vadhús elkészítéséhez a HelloVidék olvasói számára.
A régi konyhaművészek szerint a fácánt néhány napig farkánál fogva felakasztva kell tárolni, hogy a hús kellően megpuhuljon. Amikor a farkáról lepottyan a test, akkor a legporhanyósabb a sültnek való - mondta Fazekas Gergely.
A vadászok tanácsa a vadhúsokhoz
- csak ellenőrizhető helyről vásároljunk
- a vadhúsnak jót tesz a pácolás
- a vadhús alapvetően szárazabb, amin a mártások és a pörköltszaft sokat segít
- az elkészítéshez használjunk bátran kuktát, mert a vadhús nehezebben puhul meg
- vadszárnyasokat inkább egyben sütve, tűzdelve, vagy levesnek készítsük el
- nagyvadfajok esetében kerüljük a hagyományos rántott húsnak való elkészítést, mert nem fog kellően megpuhulni
- erdei gyümölcsökkel jól kombinálhatók, a köret legyen egyszerű
- az aprómagvas gyümölcsök (szeder, szamóca, ribizli) lekvárjai nagyon passzolnak a sült vadhoz
Ha érdekel az összes tanács, elolvashatod a HelloVidék oldalán. KATT!
Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.
Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.
Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.
Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.
-
Erre most még kevesen gondolnak, amikor hitelt vesznek fel
Fáy Zsolttal, a MagNet Bank elnökével beszélgettünk.
-
Videó: bejutottunk a SPAR üzemébe, ahol évi 20 millió kg húst dolgoznak fel
Jelenleg több mint 360 ember dolgozik az üzemben.
-
Élethelyzetek, amiben kivédhető az anyagi kockázat (x)
Az elmúlt években különösen sok elbizonytalanító körülménnyel kellett szembenéznünk.
- Ököllel támadt az őt megbírságoló rendőrre
- Rafah ellen készül Izrael
- Az uniós értékek magyarországi helyzetéről fogadott el állásfoglalást az EP
- Fontos intézkedést vont vissza az NMHH szinte mindenhol
- Két hét alatt 12,5 kilósra nőtt a szegedi „csöppség” – videó
- Sikeres éve volt a MBH Jelzálogbanknak