2019. március 18. hétfő Sándor, Ede

Így lehetne sikeresebb itthon a lombikbébi-program


9-10 ezer lombikbébi-beavatkozás is végezhetnének évente, így sokkal több baba születhetne, ha a méhen kívüli megtermékenyítés teljesítményvolumen-korlátját (tvk) szektorsemlegesen osztanák szét, vagy megszüntetnék - írta a 24.hu cikkében.

Nem ugrott meg nagymértékben a meddőségi kezelések száma annak ellenére, hogy 2017 októberében 13 692-re emelték a közfinanszírozott lombikbébi-eljárások számát - mondta Török Attila, a Magyar In Vitro Fertilizációs Társaság elnöke. 

 A tavalyi évben 7656, míg 2017-ben 6793 lombikbébi-kezelést végeztek állami és magánintézményekben a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) támogatásával. A tavalyi beavatkozásokból csaknem négyezer magánszolgáltatóknál történt, 2017-ben ennek száma 3781 volt. Az adatokból az is kiderült, hogy 2017-ben, 6793 beavatkozásból 1100 szülés során 1306 gyermek született.

A szakértő kifejtette azt is, hogy az állami fenntartású intézmények csak kis hányadát tudták kihasználni a kapott plusz beültetési lehetőségeknek, ami egyrészt a kapacitáshiánnyal magyarázható, másrészt pedig azzal, hogy a páciensek nagy része inkább magánszolgáltatót választ. Török Attila szerint, erre megoldást jelenthetne, ha a beavatkozások tvk-ját szektorsemlegesen szétosztanák vagy megszüntetnék, így sokkal több kezelést végezhetnének és több baba születhetne.

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 24 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 261 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 13,79%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 14 875 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS