2019. április 19. péntek Emma

Így lehetne sikeresebb itthon a lombikbébi-program


9-10 ezer lombikbébi-beavatkozás is végezhetnének évente, így sokkal több baba születhetne, ha a méhen kívüli megtermékenyítés teljesítményvolumen-korlátját (tvk) szektorsemlegesen osztanák szét, vagy megszüntetnék - írta a 24.hu cikkében.

Nem ugrott meg nagymértékben a meddőségi kezelések száma annak ellenére, hogy 2017 októberében 13 692-re emelték a közfinanszírozott lombikbébi-eljárások számát - mondta Török Attila, a Magyar In Vitro Fertilizációs Társaság elnöke. 

 A tavalyi évben 7656, míg 2017-ben 6793 lombikbébi-kezelést végeztek állami és magánintézményekben a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) támogatásával. A tavalyi beavatkozásokból csaknem négyezer magánszolgáltatóknál történt, 2017-ben ennek száma 3781 volt. Az adatokból az is kiderült, hogy 2017-ben, 6793 beavatkozásból 1100 szülés során 1306 gyermek született.

A szakértő kifejtette azt is, hogy az állami fenntartású intézmények csak kis hányadát tudták kihasználni a kapott plusz beültetési lehetőségeknek, ami egyrészt a kapacitáshiánnyal magyarázható, másrészt pedig azzal, hogy a páciensek nagy része inkább magánszolgáltatót választ. Török Attila szerint, erre megoldást jelenthetne, ha a beavatkozások tvk-ját szektorsemlegesen szétosztanák vagy megszüntetnék, így sokkal több kezelést végezhetnének és több baba születhetne.

JÓL JÖNNE 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, emellett 250 ezer forint feletti jövedelemmel és jövedelemátutalással számoltunk. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 13 155 forintos törlesztőt (THM 13,57%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis az OTP, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk