2020. szeptember 21. hétfő Máté, Mirella

Így darálja be a bürokrácia a magyar fiatalokat: elég szomorú a valóság


A legnagyobb baj, hogy a fiatalok nem tudják mivel elütni az idejüket, de épp ebben is segít nekik Kecskeméten a Hírős Agóra Nonprofit Kft. Az ifjúsági csapat vezetője, Szabó Csaba mesélt a programról, és annak sikereiről.

Hosszú múltra tekint vissza az ifjúságvédelem Kecskeméten, de kevesen tudják, hogy valójában milyen klassz programokkal segítik a fiatalokat. A HelloVidék kíváncsi volt az igénybe vehető szolgáltatásokra és lehetőségekre, ezért megkeresték Szabó Csabát, a Hírős Agóra Nonprofit Kft. ifjúsági csapatának vezetőjét, hogy válaszoljon a felmerülő kérdésekre.

Szabó Csaba többek között arról beszélt, a legnagyobb gond, hogy a gyerekeknek nincs mivel eltölteni az idejüket:

bejön a haverjával csocsózni, vagy épp az önéletrajzát nézzük át együtt. Az alapfeladatunk, amiben erősek vagyunk, hogy mindennap elérhetőek vagyunk a gyerekeknek. Nem azzal kezdi egy fiatal, mikor ide bejön, hogy milyen gondjai vannak, de ha tényleg történik valami, akkor itt vagyunk és megoszthatja mi bántja és megpróbálunk segíteni.

Emellett a vezető szerint sok fiatal egyszerűen nem tud boldogulni a bürokrácia útvesztőjében, de szerencsére a szervezet nekik is segédkezet tud nyújtani:

Mostanában sokszor nagyon nehéz, mikor egy "törzsvendégünk" másik városba vagy külföldre költözik a családjával és sírva köszönnek el, hiszen egy megszokott baráti társaságot hagynak hátra.

További részletek a HelloVidék interjújában.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.