4 °C Budapest

Így bánnak az anyákkal a vidéki munkahelyeken: mikor lesz már változás?

2020. január 15. 08:14

Az országban számos rémhír terjed a nők foglalkoztatásáról, miután bejelentették a gyermekáldást. A HelloVidék kíváncsi volt rá, hogy a Kecskeméten élő anyukák munkahelyein hogyan fogadták a gyermekvárás hírét. Rengeteg fehér és kékgalléros munkakörben dolgozó édesanya osztotta meg velünk történetüket, megoszló tapasztalatokkal.

A hazai vállalkozásoknál berögzült a munkáltatóknak a női munkaerővel kapcsolatban: "ha van gyereke, akkor még szülni fog, ha pedig még nincs, akkor pedig fog. Mindegy mit mond a nő, a céget az érdekli, hogyan oldja meg a munkába járást, ha beteg a gyerek.

Érdekes női vezetőkkel kapcsolatos munkahelyi történetét Juli osztotta meg velünk. Juli fehérgalléros munkavállalóként szellemi munkakörben dolgozott mikor első gyermekét várta. Főnöke a szemébe gratulált, közben a háta mögött az ő helyére keresett már embert. A Gyes lejárta után erre a munkahelyre már nem tért vissza, hanem másikat keresett. Elmondása szerint a vezetői pozíció elnyerésében közrejátszott, hogy állásinterjún a bűvös kérdésre, hogy szeretne-e még gyereket nemmel felelt, amit ekkor még így is gondolt. 

Szerinte sokat jelentett, hogy míg előző munkahelyén gyermektelen középkorú hölgy volt a főnöke, addig az új helyen a vezetőnek felnőtt korú gyermeke volt, emiatt lehetett sokkal toleránsabb is. Juli később saját vállalkozást alapított és ő is foglalkoztatott kismamákat, így mindkét oldalra van rálátása. Szerinte azért nem szeretik a nőket, mert ha gyermeket vállalnak, a kicsi érdekei lesznek az elsők, addig a férfiak szülővé válásukat követően jobban hadra foghatóak, hogy biztosítsák családjuk anyagi biztonságát.

A cikk folytatódik! IDE kattintva tudod elolvasni!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem