Így bánnak az anyákkal a vidéki munkahelyeken: mikor lesz már változás?

HelloVidék2020. január 15. 08:14

Az országban számos rémhír terjed a nők foglalkoztatásáról, miután bejelentették a gyermekáldást. A HelloVidék kíváncsi volt rá, hogy a Kecskeméten élő anyukák munkahelyein hogyan fogadták a gyermekvárás hírét. Rengeteg fehér és kékgalléros munkakörben dolgozó édesanya osztotta meg velünk történetüket, megoszló tapasztalatokkal.

A hazai vállalkozásoknál berögzült a munkáltatóknak a női munkaerővel kapcsolatban: "ha van gyereke, akkor még szülni fog, ha pedig még nincs, akkor pedig fog. Mindegy mit mond a nő, a céget az érdekli, hogyan oldja meg a munkába járást, ha beteg a gyerek.

Érdekes női vezetőkkel kapcsolatos munkahelyi történetét Juli osztotta meg velünk. Juli fehérgalléros munkavállalóként szellemi munkakörben dolgozott mikor első gyermekét várta. Főnöke a szemébe gratulált, közben a háta mögött az ő helyére keresett már embert. A Gyes lejárta után erre a munkahelyre már nem tért vissza, hanem másikat keresett. Elmondása szerint a vezetői pozíció elnyerésében közrejátszott, hogy állásinterjún a bűvös kérdésre, hogy szeretne-e még gyereket nemmel felelt, amit ekkor még így is gondolt. 

Szerinte sokat jelentett, hogy míg előző munkahelyén gyermektelen középkorú hölgy volt a főnöke, addig az új helyen a vezetőnek felnőtt korú gyermeke volt, emiatt lehetett sokkal toleránsabb is. Juli később saját vállalkozást alapított és ő is foglalkoztatott kismamákat, így mindkét oldalra van rálátása. Szerinte azért nem szeretik a nőket, mert ha gyermeket vállalnak, a kicsi érdekei lesznek az elsők, addig a férfiak szülővé válásukat követően jobban hadra foghatóak, hogy biztosítsák családjuk anyagi biztonságát.

A cikk folytatódik! IDE kattintva tudod elolvasni!

Címkék:
otthon, család, gyerek, anya, apa, nagycsalád, kisgyerek, női vezetők,