8 °C Budapest

Ideje bedurrantani a fűtést: fagyni fog a hétvégén

MTI
2020. november 5. 21:30

A következő napokban már fagyokra is készülni kell - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.

Azt írták: egyelőre gyenge fagyok fordulhatnak elő, péntek reggelre legnagyobb eséllyel az Északi-középhegységben - főleg Borsodban - lehet gyenge fagy. A Kisalföld tágabb környezetében, valamint az Őrség és a Nyírség egyes részein is megvan az esély fagyokra, ezeken a tájakon a szél időszakos leállása kulcsfontosságú tényező lehet. A középső országrészben pedig a rétegfelhőzet megmaradása/kialakulása akadályozhatja meg, hogy 0 fok alá hűljön a levegő.

Az országos, középtávú előrejelzésük szerint pénteken jórészt mindenhol gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. A leghidegebb órákban általában mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos, derült részeken akár mínusz 4 fok is lehet. Napközben 9-14 fokig melegszik a levegő.

Szombatra virradó éjjel, majd reggel és estétől sokfelé készülni kell ködre, amely helyenként napközben is hosszabb ideig megmaradhat. A borult, párás, ködös tájakon előfordulhat szitálás is. Napközben napos és párás területek egyaránt lesznek. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 5, a maximumhőmérséklet általában 8 és 14 fok között valószínű, de a tartósabban ködös részeken ennél hidegebb is lehet.

Vasárnap reggel és estétől is sokfelé lesz sűrű köd. Napközben az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható, de lesznek még néhány óráig napos területek is. A borult, párás, ködös tájakon előfordul szitálás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, de a naposabb vidékeken 13, 14 fokot is mérhetnek - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 16. 14:08
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm