2020. augusztus 6. csütörtök Berta, Bettina

Hivatalos: így folytatódik az oktatás az ELTE-n ősszel


A járványügyi készültségre tekintettel a jelenléti és a digitális oktatás kombinációjában indul a tanév az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az őszi szemeszterben. Az online órák mellett tehát lesznek olyan kurzusok is, amelyeken személyesen kell részt venniük a hallgatóknak, ezek esetében ugyanakkor kötelező lesz a maszkviselés és a védőtávolság betartása.

A 2020/2021-es tanév őszi félévében hibrid oktatást tervez az ELTE, mely fizikai jelenléthez kötött kurzusokból és online kurzusokból, valamint ezek kombinációjából áll majd. A hibrid oktatás központi keretrendszerén belül az egyes karok a szervezeti és képzési struktúrájuknak megfelelően nagy döntési szabadsággal rendelkeznek a tanrendjük összeállításában.

Mivel az ELTE elsődlegesnek tartja polgárai védelmét, így azok a hallgatók, akik bármilyen okból veszélyeztetettek, kérvényezhetik, hogy tanulmányi kötelezettségeiket kizárólag online teljesíthessék a hibrid rendszeren belül is. Azon hallgatók számára pedig, akik esetében nem áll fenn kockázat, és így részt vehetnek a személyes jelenlétet igénylő kurzusokon, érvényben lesznek a maszkviselés és a biztonságos távolságtartás szabályai.

Az online kurzusok lehetnek szinkron (valós időben zajló) és aszinkron (a kurzus teljesítése nem igényel egyidejű jelenlétet a hallgató és az oktató között) megtartva, ennek meghatározása a kar, illetve az oktató hatásköre lesz. A most elkészült sajátos Tanulmányi és Vizsgaszabályzat (TVSz) a hibrid oktatásról elsősorban a szorgalmi időszakra rendelkezik, a vizsgaidőszakra vonatkozó szabályokat a tavaszi TVSz rendelkezéseinek felülvizsgálatával később hozza majd meg az egyetem. 

A tavaszi veszélyhelyzet alatt elrendelthez hasonló, általános távolléti oktatás csak abban az esetben lesz az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a 2020/2021-es tanév őszi félévében, ha a hallgatók fizikai jelenlétét kizáró kormányzati döntés születik, vagy a járványügyi helyzet ezt indokolja.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.