2019. december 10. kedd Judit

Hivatalos: így alakul át az OKJ-s rendszer


Az eddigi valamivel több mint 700 helyett már csak 174 alapszakma és 76 részszaképesítés szerepel az új szakmajegyzéken, ami az OKJ helyébe lép.

2019 nyarán jött a hír, hogy alaposan átalakítják a Magyarországon tanulható és oktatható szakképesítéseket listáját, az Országos Képzési Jegyzéket. Szeptember végén jelent meg az új kormányrendelet, ami tényleg jelentős változásokat hoz.

A kormányrendeletben megjelent új listát már nem Országos Képzési Jegyzéknek, hanem szakmajegyzéknek hívják, ebben a korábbi 760 helyett már csak 174 alapszakma szerepel - számol be az Index.

A jövőben alapszakmákat csak a főként állami vagy egyházi fenntartású szakképző centrumokban lehet majd tanulni - számol be az Index.

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a K&H 13 411 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Elárulta a Tesco közép-európai vezére, kivonulnak-e Magyarországról
Matt Simister: 2009 óta 230 milliárd Ft adót fizetettünk.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk