13 °C Budapest

Hét forintos drágulás jön a hazai töltőállomásokon

Pénzcentrum
2013. szeptember 2. 14:34

Szerdától bruttó négy forinttal emelkedik a benzin és 7 forinttal a gázolaj átlagára Magyarországon.

Szerdától bruttó négy forinttal emeli a MOL a benzin, s 7 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát. Mindez azt jelenti, hogy az olajatársaság a benzin literjét bruttó 388,6, a gázolajét pedig bruttó 408,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (4 forintos benzinár és 7 forintos gázolajár emelés) szembesülhetnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 433-434 forintos, a gázolajat pedig 442-443 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest azonban a benzin literjét még mindig 4 forinttal olcsóbban, a gázolajét viszont már 2 forinttal drágábban vásárolhatjuk meg, ami a benzin esetén 0,9 százalékos csökkenésnek, a dízel esetén 0,5 százalékos emelkedésnek felel meg.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem