2019. november 14. csütörtök Aliz

Hello Europe! A magyarok több mint fele semmilyen idegen nyelven nem beszél


Egy friss adatsor szerint a legtöbb svéd beszél legalább egy idegen nyelvet, mi, magyarok azonban csehül állunk - a felnőtt, aktívan dolgozó lakoság alig több mint harmada tanulta meg egy másik nemzet nyelvét.

Az Eurostat friss adatsora az idegennyelvtudással kapcsolatos statisztikákról számol be az Európia Unióban. Információt nyújt a lakosok által ismert idegen nyelvek számáról, valamint jártassági szintjükről. 2016-ban az EU-28-ban a munkaképes korú felnőttek (25-64 év) több mint egyharmada (35,4%) vallotta, hogy semmiféle idegennyelven nem beszél. Hasonló arányban (35,2%) állították, hogy egy idegennyelvet birtokában vannak, míg alig több mint ötödük (21%) tud két idegen nyelven is. 8,4 százalékuk pedig három vagy több idegen nyelvet is beszélt. Országonkénti lebontásban ez így néz ki:

Ahogy a grafikon is jól látszik, a svédek állnak a legjobban: ott szinte mindenki tud a svéden kívül legalább egy idegen nyelvet, de legalább ennyire szorgalmasak a lettek és a dánok is. Hazánkban az idegen nyelvet beszélők arány egészen alacsony szinten van: mindössze az aktív lakosság 42,4 százaléka mondhatja el magáról, hogy nem jönne zavarba, ha egy másik nemzet nyelvén kellene megszólalnia. Nálunk rosszabbul már csak a románok és az angolok állnak - igaz nekik könnyű, hiszen az anyanyelvük világnyelv, így nem nagyon van szükségük fejleszteni ezt a fajta tudásukat.

Több magyar nő beszél valamilyen idegennyelvet, mint férfi

A nemek közötti elemzés azt mutatja, hogy szinte nem volt különbség a nemek között az idegennyelv-ismeretekkel kapcsolatban az EU-ban. 2016-ban a férfiak valamivel nagyobb aránya nem tudott idegen nyelvet, vagy csak egy idegen nyelvet tudott (mindkettő 36,1%), szemben a nők megfelelő arányával (34,8%, illetve 34,3%).

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS