4 °C Budapest

Gyilkos kór fenyegeti a családokat: minden magyar fürdőben ott lapul

2019. október 6. 17:28

Ezek voltak 2019 40. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. Olvasd el legfontosabb híreinket egy helyen a hitelekről, személyes pénzügyekről, munkáról, egészségről, autókról, utazásról és sok más fontos témáról. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra.

Gyilkos kór fenyegeti a magyar családokat: minden fürdőben ott lapul

Nem is gondolnánk, hogy a mosógép mekkora veszéllyel lehet az egészségünkre. A manapság oly divatos alacsony hőmérsékletű mosógépek nem alkalmasak megölni a törölközőkben és ruhákban levő E-coli baktériumokat, ez pedig súlyos betegségekhez is vezethet. Itt az ideje, hogy ismét a magas hőmérsékletű, 60 celsius fok feletti mosást válasszuk.

Így szúr ki magával a legtöbb magyar: tízezreket buknak, ha itt tartják a pénzüket

Tegnap bemutattuk, hogy a hitelek kamatai a padlón vannak, ez pedig azt jelenti, hogy a betétek kamatai is a padlót súrolják. Igaz ez? Nagyon is! Megnéztük a legfrissebb adatokat, és azt látjuk, hogy a lekötött betétek szinte egyáltalán nem fizetnek kamatot. Mégis van értelme lekötni a pénzünket, de nem feltétlenül azért, mert nagyot akarunk szakítani - arra ott az állampapír, bátrabbaknak az alapok és a tőzsde.

Így foghatsz évi százezret a tankoláson: kipróbáltuk, működik + videó

Rengeteg tipp, tanács kering az interneten arról, hogy miképpen lehet spórolni az üzemanyagon. A Pénzcentrum letesztelte a legnépszerűbb módszereket, hogy kiderüljön, mennyit lehet fogni velük a benzinszámlán. Emellett kipróbáltuk a Mazda legújabb crossoverét, a CX-30-ast is, ami véghetően az egyik utolsó szeg lehet a gyártó hagyományos modelljeinek koporsójába.

Brutálisan nőnek a bérek ebben a szakmában: még diploma sem kell hozzá

Az átlagosan 13-14 százalékos fluktuáció miatt a vállalatok mindent, de szó szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezt a számot lecsökkentsék az IT szektorban. Sokan teljesen újfajta HR-modellre állnak át, amelyekkel sikerülhet nem csak megtartani a, de maradéktalanul elégedetté is tenni munkavállalókat. A munkakörnyezeten kívül egyre fontosabb a személyes törődés, az alkalmazottak egyéni, személyes céljainak megvalósulása - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjúban Balogh Zsolt, a csaknem 900 főt foglalkoztató Liferay, Inc. nemzetközi cégcsoport tagjaként működő magyar leányvállalat ügyvezető igazgatója. De beszélt a boootcampekkel való kapcsolatról és természetesen az informatikusok fizetésére is kitértünk a beszélgetés során. Interjú.

Őrület: ilyen luxusgarzonokba költöztetheti gyerekeit a magyar elit

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Dübörög az új építésű lakóingatlanok piaca Budapesten, jelenleg 472 fejlesztésben bő 24 ezer lakóingatlant számlál a Budapesti Lakáspiaci Riport. A Pénzcentrum most a legeket gyűjtötte ki az összesítésből, mutatjuk a legdrágább-legolcsóbb, legnagyobb-legkisebb ingatlanokat, és sok egyéb érdekességet is.

Ezekbe az iskolába menekíti gyerekeit a magyar elit: brutális árat fizetnek érte

Meglehetősen sok lehetősége van azoknak a szülőknek Magyarországon, akik a közoktatás helyett a magánoktatásba terelnék a gyermeküket. Ehhez azonban a legtöbb esetben igazán mélyen a zsebekbe kell nyúlni. Általánosságban 500 000 - 1 000 000 forintig terjedő éves költségért már meglehetősen sok intézményt lehet találni, legyen szó általános iskoláról vagy középiskoláról. Ugyanakkor az igazán neves nemzetközi iskolákban az éves tandíj össze 4-5, de akár 7 millió forintig is terjedhet. A Pénzcentrumon egy háromrészes cikksorozat keretei között gyűjtjük össze milyen magánoktatási lehetőségek vannak Magyarországon - főként Budapesten - a bölcsődétől az óvodákon át a középiskoláig. Mostani cikkünk az általános iskolákat és a középiskolákat vette górcső alá.

Ők a munkaerőhiány nagy vesztesei: nem is sejtik, mekkora veszélyben vannak

Ma Magyarországon még rengeteg olyan cég van, amelyik a túlórára alapozza a működését, holott a világ már rég nem ebbe az irányba halad. Ennek ellenére egy átlagos magyar munkavállaló évente 36 óra túlórát végez, legalábbis a hivatalos statisztikák szerint. A valós számok nyilván sosem fognak kiderülni. Miközben azt hisszük, több gép előtt töltött órával jobban teljesítünk, valójában épp az ellenkezőjét érjük el vele: romlani fog a teljesítményünk. A Pénzcentrum szakemberek segítségével keresi a választ arra kérdésre, mennyi az elég, és mindeközben az is kiderül, milyen körülmények között fogunk dolgozni 10-20 év múlva.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem