2021. március 1. hétfő Albin

Gulyás Gergely: tárgyalt a kormány a december 11-ig hatályos korlátozásokról


Gulyás Gergely a mai kormányinfón hagsúlyozta: Magyarországon az oltási program államilag szervezett lesz. Újabb vakcinaprogramhoz csatlakozott az ország, igyekszenek több forrásból oltóanyagra szert tenni. Elmondta azt is, hogy jövő héttől lesz lehetőség feliratkozni a védőoltásra a vakcinainfo.gov.hu weboldalon, az idősek pedig levélben is tudnak jelentkezni.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatott: tárgyalt a kormány a jelenlegi, december 11-ig érvényes korlátozásokról. Még folynak a konzultációk.

A járványhelyzettel kapcsolatban Gulyás Gergely elmondta, hogy napról napra rekordértékek születnek - ezeket viszont még mindig kedvezőnek értékelte az EU átlaghoz. Azt is ismertette, hogy a korábban december-januárra becsült tetőzésről úgy gondolják, hogy decemberben fog megtörténni.

A koronavírus elleni védőoltásról a miniszter azt mondta, jövő héttől elindul a vakcinainfo.gov.hu oldal, ahol fel lehet iratkozni a listára, illetve az időseknek erre levélben is lesz lehetőségük. Arról is beszélt: a Pfizer először valószínűleg az Egyesült Királyságba és az USA-ba szállít, Európába akár csak hónapokkal később juthat el a vakcina. Jelenleg mintegy 50 milliárd forint értékű vakcinát foglalt le a kormány, keleti és nyugati gyártásúak egyaránt vannak köztük.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked