2019. május 23. csütörtök Dezső

Gulyás Gergely: örökbe fogadott gyerekekre is járnak majd az állami ingyenmilliók


A kormány már dolgozik azokon a törvénymódosításokon, amik az évértékelőben meghirdetett 7 pont megvalósításához szükségesek - jelentette be a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: a tervek szerint ebből 4 pont már július 1-jén hatályba léphet.

Gulyás Gergely bejelentése szerint a családvédelmi program pontjaiból 4 indulhat el július 1-jén, köztük a:

  • gyerekvállalási hitel, a
  • CSOK kiterjesztése, és az
  • autóvásárlási kedvezmény.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, hogy a gyerekvállalási hitelnél az örökbefogadott gyerekek is beszámítanak majd. Emellett Gulás arról is beszélt, hogy a bölcsődeprogramot 2022-ig valósítanák meg, vagyis a mostani 50 ezerről 70 ezerre bővítenék a bölcsődei férőhelyek számát. A nagyszülőknek járó gyed és a legalább négy gyereket vállaló nőknek járó szja-mentesség pedig január 1-től lesz elérhető.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,75 százalékos THM-el, és havi 85 891 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 80 439 forintos törlesztőt ígér a 2,66 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,70 százalékos THM is alacsony, 80 631 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a OTP Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS