2020. augusztus 11. kedd Zsuzsanna, Tiborc, Lilian

Gázszolgáltatók: senki nem marad fűtés nélkül

  • Pénzcentrum.hu
  • 2012. február 1. szerda 12:03

A rendkívüli hidegre való tekintettel a FŐGÁZ és a Tigáz is felfüggeszti a kikapcsolásokat - közölték a gázszolgáltató társaságok.


A rendkívüli hidegre való tekintettel a FŐGÁZ 2012. február 1-jétől átmenetileg felfüggeszti a gázszolgáltatásból történő kikapcsolást lakossági ügyfelei körében az ország 10 megyéjében és Budapesten.

"A kikapcsolási moratóriumot a rendkívüli időjárási körülmények fennállásáig biztosítjuk a fizetési nehézséggel küzdő ügyfeleink számára. Fontosnak tartjuk emellett a gondoskodást azokról is, akik a hideg téli napokat az utcán kénytelenek tölteni, ezért korábban két használaton kívüli ingatlanunkat a fővárosi hajléktalan ellátó hálózat bővítésére ajánlottuk fel, ezzel támogatva a hajléktalanok életminőségének javítását"- nyilatkozta Koncz László a társaság vezérigazgatója.

Péntektől átmeneti kikapcsolási moratóriumot léptet életbe a Tigáz is lakossági ügyfelei körében teljes szolgáltatási területén, a rendkívüli időjárási körülményekre való tekintettel - tudatta közleményében a társaság. A vállalat Magyarország észak-keleti régiójában, megközelítőleg az ország területének egyharmadán értékesít gázt. A meteorológiai előrejelzések alapján a társaság szolgáltatási területén várható a legszélsőségesebb időjárás.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.