2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Fura dolog derült ki: 10-ből 7 magyarnak olyan családtagja van, aki nem is az


A magyarok 70 százalékának van kutyája vagy macskája, és ez nem véletlen: a lakosság 77 százaléka szerint otthonosabb az a ház vagy lakás, amelyben élnek négylábúak is, és közel ugyanennyien gondolják úgy, hogy a kutyák és a macskák családtagok.

A menhelyen élő állatoknak szerencsére jó esélye van arra, hogy otthonra leljenek, ugyanis a reprezentatív kutatás szerint a válaszadók többsége jelenleg is tart kutyát (35 százalék) vagy macskát (14 százalék), vagy mindkettőt (21 százalék) és 20 százalék azoknak az aránya, akik tervezik kisállat beszerzését - ismerteti kutatását a CIB Bank. Ami különösen jó hír a menhely lakóinak: azok, akiknél tervben van egy új házi kedvenc befogadása, sokan (40 százalék) állatmenhelyről szeretnék beszerezni őket, különösen Budapesten erős ez a választás (47 százalék). 61 százalékuk kutyát szeretne, 35 százalékuk pedig cicát.

A kutatás arra is kereste a választ, hogy a magyarok miért kedvelik ennyire a kutyákat és macskákat. A válaszadók több mint kétharmada (68 százalék) szerint a négylábú családtagok enyhítik a magányt, de közel ugyanennyien (67 százalék) mondják azt is, hogy szeretnek játszani velük, vagy, hogy megbízható házőrzőknek tartják őket (66 százalék). A megkérdezettek majdnem fele (45 százalék) szerint a kutyák és a macskák egyaránt remek játszótársai lehetnek a gyerekeknek. A magyar lakosság közel 70 százaléka gondolja úgy, hogy sokkal jobb olyan családban élni, ahol van kutya vagy cica, és közel ugyanennyien családtagként tekintenek háziállatukra.

A megkérdezettek több mint harmada (38 százalék) házban vagy lakásban tartja a kedvencét, és további 27 százalék engedi a macskát, kutyát szabadon ki-be járkálni. Összességében 65 százalék nyilatkozott úgy, hogy a kutya és a macska helye alapvetően az ajtón belül van. A budapesti gazdik 36 százaléka az ágyába is beengedi négylábú barátait.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk