2020. október 20. kedd Vendel

Fontos nap a mai: rengeteg minden megváltozik - ezek a védekezés új szabályai


Hétfőtől új, szigorúbb szabályok lépnek életbe a védekezés jegyében: egyre több helyen kötelező a maszk, 11-kor zárnak a szórakozóhelyek.

Az operatív törzs szombati bejelentése alapján szeptember 21-től azaz hétfőtől kötelező a maszkviselés a bevásárlóközpontokban, a mozikban, a színházakban, a múzeumokban, a könyvtárakban, a postai és egyéb ügyfélszolgálatokon is, továbbá a tömegközlekedési eszközökön túl azok megállóiban, váróhelyiségeiben is, valamint a sportlétesítményekben.

Az arc eltakarására a sál, a kendő már nem elegendő, maszkot kell viselni!

A szabályszegést szankcionálhatják, az üzemeltetők, működtetők maguk is felszólíthatják az illetőt a maszkviselésre, de rendőri segítséget is kérhetnek. Ezen kívül ezután a kormányhivatalok népegészségügyi szakemberei is ellenőrizhetnek. A MÁV-Start és a Volánbusz is szigorít, már nem csak a járműveken, de a megállókban, várókban is kötelező a maszk 6 éven felül mndenkinek.

További változások:

  • Szeptember 21-től Magyarországon tizennégy helyett tíz napig tart a kötelező karantén időtartama.
  • Mától hatósági áras a PCR-teszt, 19 500 forintnál többet egyetlen egészségügyi szolgáltató vagy laboratórium sem kérhet ezekért a tesztekért.
  • A szórakozó- és vendéglátóhelyek hétfőtől csak 23 óráig lehetnek nyitva.
  • Október elsejétől az óvodákban, az iskolákban és a szakképző intézményekben bevezetik a kötelező testhőmérséklet-mérést.

Pénzre van szükséged hirtelen? A Pénzcentrum Személyi kölcsön kalkulátorának segítségével könnyen megtalálhatod a számodra legkedvezőbb megoldást. KATT!

 

 

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.15-10.21
Országos

Lidl

10.15-10.21
Országos

Auchan

10.15-10.21
Országos

Tesco

10.15-10.21
Országos

Spar

10.15-10.21
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó