2020. december 5. szombat Vilma

Folyik a Normafa felújítása: ez a mostani helyzet


A Normafa felújításának több üteme is zajlik jelenleg: megújul az Anna-réti játszótér és a gyalogos ösvények felújításán is dolgoznak - mondta a 12. kerületi polgármester. Pokorni Zoltán az InfoRádiónak kiemelte, hogy jövőre a többi között a Jánoshegyi utat is rendbe hozzák.

A fölső gerincen futó útnál leginkább igénybe vett, leglátogatottabb gyalogösvények felújítása indult el. Az első része már meg is van, 2700 méter az ösvény, a gyalogossétány felújítása. Normafa út, Síház, Anna-rét - három méter széles gyalogosösvény épült, a meglévő nyomvonalat újítottuk fel, olyan szép felületet kaptunk, mintha egy parkban sétálnánk

- jelezte Pokorni Zoltán.

Az Anna-rét és a Libegő felső végállomásáig terjedő 1200 méteres szakaszon olyan ösvényt alakítottunk ki, ami télen is biztonsággal járható. Elég nagy munka volt. Az Anna-réten kicsit beljebb húztuk a játszóteret a rét közepéről a fák alá, hogy egyrészt ne foglalják el a játékok a rétet, megmaradjon kicsit a természetes erdei hangulat, illetve az árnyékot adó fák nagyon jók. A régi játékokat leszereltük, elvittük más helyekre, óvodákba is kerül néhány, ide pedig teljesen új, natúr- és telítettfa játszóeszközöket tettünk ki: mászókák, hinták, mászható faállatok, mászóvár, és ahogy azt kell, a játékok alatt kétarasznyi, húsz-harminc centi fakéregmulcs, hogy tompítsa az ütést. Végre lesz mosdó is a játszótér mellett

- emelte ki a 12. kerületi polgármester.

Már elkezdődött a kerékpárút, a Jánoshegyi úttól a kilátó felé haladó út bal oldalán lévő ösvény rendbetétele. Itt különösebb bevonatra, burkolatra nincs szükség, a veszélyes kövek, gödrök, gyökerek eltüntetése a feladat, marad egy földút, ami terepkerékpározásra, télen pedig sífutásra alkalmas. Párhuzamosan csinálják az ösvénnyel, ahogy haladnak a Jánoshegyi úton, mindkét oldalán dolgozunk, a jobb oldal a gyalogosoké, a bal pedig a kerékpárosoké, illetve a sífutóké lesz.

Jövő tavasszal következik a Jánoshegyi út rendbetétele, kátyúzása, idén a játszóteret, a padokat, a szemeteseket, az ösvény rendbetételét és a kerékpárút kialakítását akarják befejezni a tél beállta előtt, de már készítik elő a jövő évet.

 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk