2020. július 8. szerda Ellák

Főhet a beruházók feje, egyre több lakásprojektet fújhatnak le


A következő fél évben várhatóan több budapesti lakásprojektet lefújnak majd. Azokat, amelyek beruházói elszámolták magukat, és most már hiába keresnek kivitelezőt, nem találnak azonnali kezdéssel és a kalkulált árért szabad kapacitást.


A következő fél évben várhatóan több budapesti lakásprojektet lefújnak majd. Azokat, amelyek beruházói elszámolták magukat, és most már hiába keresnek kivitelezőt, nem találnak azonnali kezdéssel és a kalkulált árért szabad kapacitást - idézi a Világgazdaság a piacot belülről jól ismerő Metrodom Zrt. értékesítési vezetőjét, Kricsfalussy Tamást.

Az építési anyagra is várni kell, no nem a nagyobb cégeknek, amik már több hónappal előre lekötötték a számukra szükséges árut, hanem jellemzően a családi ház építésével most startoló magánszemélyeknek. Gondot okoz a munkaerőhiány is.

Mindezekből következik, hogy egyre több lakásprojektet fújhatnak majd le a beruházók a kivitelezők hiánya vagy épp az általuk kért magas ár miatt.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS