2019. március 19. kedd József, Bánk

Fellélegezhetnek a szülők: több ezer új bölcsődei férőhely lesz


Egy jogszabály szerint eredetileg 2018 év végéig azon falvak önkormányzatainak bölcsődét kell nyitniuk, ahol több mint negyven három éven aluli gyermek van, vagy öt kisgyermeknek igényelnek bölcsődei ellátást. Ezt a határidőt hosszabbították most meg 2 évvel - számol be a Világgazdaság.


A 2014-2020-as fejlesztési időszakban 110 milliárd forint áll rendelkezésre bölcsőde- és óvodafejlesztésre, a minibölcsődék kialakítására pedig 656,1 millió forint hazai forrás - válaszolta a lap minibölcsődék fejlesztésére vonatkozó kérdésre írásban Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Azért kellett meghosszabbítani az önkormányzatok számára a felkészülési időt, mert egy-egy projekt megvalósítása jellemzően 12-24 hónapig tart - írta Rétvári Bence.

Varga Mihály pénzügyminiszter tavaly őszi bejelentése szerint 4,5 milliárd forintos kerettel újabb pályázati felhívás jelent meg önkormányzati bölcsődék és minibölcsődék létesítésére. A pályázatokat 2019. március 18-ig lehet benyújtani a Magyar Államkincstárhoz.

Jól jönne 3 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 45 941 forintos törlesztővel a Raiffeisen Bank (THM 8,2 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H (46 000 Ft/hó; THM 8,1%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az Erste (51 352 Ft/hó; THM 11,92 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Cetelem és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS