21 °C Budapest

Ezt jobb ha tudod a mobilklímáról: az egészséged is múlhat rajta

2019. július 2. 12:32

"Már túl vagyunk az év első hőhullámán és az előrejelzések azt mutatják, hogy júliusban száraz és meleg időjárás lesz a domináns. Éppen ezért sokan gondoskodnak majd valamilyen módon az otthoni levegő hűtéséről" - hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere. Sokan vásárolnak ventillátor, vagy szereltetnek fel klímaberendezést, de egyre népszerűbbek a mobilklímák is. 

Idehaza továbbra is a ventilátorok számítanak a legkeresetettebb termékeknek a hűtéstechnikai készülékek között, annak ellenére, hogy azok működés közben csak megkavarják a levegőt. A mobil klímaberendezésekkel ugyanakkor már hatékonyabb hűtést lehet elérni. 

Egy nagyobb teljesítményű mobilklímával kisebb, 40 négyzetméter alapterületű lakás levegője is megfelelően hűthető 

- emelte ki a termékmenedzsere és hozzátette, hogy a mobilklímák páramentesítésre is kiválóan alkalmazhatók, hiszen egyes változatok akár 36 liternyi nedvességet is ki tudnak vonni a levegőből, ha szükséges. Mindez a fülledt, csapadékos nyári napokon jöhet jól, hiszen az időseket, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel küszködőket különösen megviselheti a levegő magas páratartalma. 

A mobil klímák további előnye, hogy nemcsak hűtésre, hanem fűtésre is használhatók, így a hidegebb hónapokban akár a lakás levegőjének felfűtése is megoldható velük. Egészségügyi szempontból szintén nem elhanyagolandó tényező, hogy a mobilklímák mosható levegőszűrője kiszűri a mechanikus szennyeződéseket és megelőzi a por felkavarodását. 

A mobilklímák általában azokban a háztartásokban jöhetnek jól, ahol nincs lehetőség a fal megbontására, vagy vésésére. Ettől függetlenül ezeknél a készülékeknél is gondoskodni kell egy kivezető gégecsőről, amelyen távozhat a szabadba a hőcserélés során keletkezett meleg levegő

- jegyezte meg Lucza András. Míg a mobil klímák könnyen, akár szakember nélkül is telepíthetők, addig a fali, vagyis a split klímaberendezések felszerelése már szakértelmet követel. A split klímák a mobil változatokkal megegyező előnyökkel rendelkeznek, tehát nemcsak hűtésre alkalmasak, hanem akár páramentesítésre is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem