Óriási mértékben drágultak meg egyes, a jól bevett karácsonyi menühöz nélkülözhetetlen alapanyagok az évek során. A Pénzcentrum korábbi számításai szerint a dió és a mák éves átlagára például, 10 év leforgása alatt több mint 100 százalékkal emelkedett. Ennek ellenére érdemes belefogni, pláne ha van egy ilyen recepted.
Azt mondják, a bejgli alapját egy 14. századi sziléziai kalácsfajta adja, többek szerint pedig örmény az eredete. A mák Eurázsiából származik, a törökök hozták Közép-Európába. Nálunk a 19. században terjedt el, Czifrai István Magyar nemzeti szakács-könyvében “Posonyi finom mákos kaláts" néven szerepelt.
Tészta hozzávalói:
Töltelék hozzávalói:
Címlapkép: Getty Images
![]() |
Private Investor Day 2021Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked |