18 °C Budapest

Ezeknél a bankoknál már lehet igényelni az új CSOK-ot

2016. január 8. 18:04

Az eddigi tapasztalatok szerint az ügyfelek általános információkat kérnek az új családi otthonteremtési kedvezményről (csok) a bankoktól, míg a pénzintézetek ügyviteli, informatikai fejlesztéseket hajtanak végre ezekben a hetekben, hogy minél előbb tudják fogadni az igényléseket - közölte Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára pénteken.

A főtitkár szerint a bankok zöme teljes kapacitással koncentrál a felkészülésre, így

január közepétől már nagy számban tudják fogadni az igényléseket.

Kovács elmondta, hogy kiugró az érdeklődés a 3 és több gyermek után járó, 10 plusz 10 millió forintos támogatás iránt, és sokan már folyamatban lévő építkezés miatt érdeklődnek.

Míg tavaly főként használt lakás vásárlásához, valamint a meglévő lakás bővítéséhez igényelték a csok kedvezményt, a mostani változtatások hatására a fókusz áttevődött az új lakás vásárlására vagy építésére - számolt be Kovács Levente.

Kovács Levente kitért arra is, hogy a bankszektorban 2500 hálózati egység ügyintézőit kell felkészíteni a támogatással és a kedvezményes hitellel kapcsolatos kérdések megválaszolására. A csok azoknál a hitelintézeteknél lesz elérhető, amelyek rendelkeznek az erre vonatkozó állami keretszerződéssel. A lakossági fókuszú bankok és takarékszövetkezetek jellemzően kínálják a terméket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az MTI-nek nyilatkozó bankok korábban szintén arról számoltak be, hogy már az első héten megnövekedett az érdeklődő ügyfelek száma a 2015. december 29-én hatályba lépett új támogatási rendszer iránt. Az is közölték, hogy megkezdték a felkészülést a csok és a kapcsolódó kamattámogatott hitelek folyósítására és ígéretük szerint hamarosan be is tudják majd fogadni az igényeket, azonban a legtöbb banknál egyelőre csak információt tudnak adni az új csokról.

Ezt lehet tudni az egyes bankokról:

  • a K&H-nál várhatóan 2016 január végétől nyújthatóak be az új feltételeknek megfelelő kérelmek mind a csokra, mind az állami támogatású lakáscélú hitelekre.
  • Az FHB Bank arról számolt be, hogy elsőként nála igényelhető az új támogatási forma, ráadásul annak valamennyi változata már január 4-től. Az első igényléseket már be is fogadta a bank.
  • Az OTP Bank közölte, január 7-től közel négyszáz fiókjában befogadja a csok, és az ahhoz kapcsolódó kamattámogatott hitelek iránti igényeket.
  • Az Erste arról tájékoztatott, hogy az átalakításokat gyorsan fogja implementálni a bank és az átalakított termék hamarosan elérhető lesz.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem