2019. május 23. csütörtök Dezső

Ezeken a településeken lesz elérhető a falusi CSOK


Minden olyan 5000 fő alatti településen jogosultak lesznek felvenni az emberek a CSOK-ot, ahol népességcsökkenés következett be 2003 óta - derült ki a mai Kormányinfón. Gulyás gergely szavai szerint a jogosult települések listája  így 2373-at számlál.

Mint arról nemrég mi is beszámoltunk, a korábban bejelentett, többféle értelmezésre okot adó, szabályozáshoz képest kedvezőbb feltételt jelentett be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely a falusi CSOK kapcsán. E szerint

minden olyan 5000 fő alatti településen jogosultak lesznek felvenni az emberek a CSOK-ot, ahol népességcsökkenés következett be 2003 óta,

nemcsak az országos átlagot meghaladó csökkenést elszenvedő településeken. A kormány számításai szerint ezzel a jogosult települések listája  2373-at számlál.

Mivel a konkrét listát egyelőre a kormány nem publikálta, így aki nem bírja kivárni a hivatalos tájékoztatót, az lefuttathatja az új számítási módszert a Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkárság hivatalos weboldalán található, a "Magyarország állandó lakosságának száma az év első napján megyei és települési bontásban" cím alatt futó táblázatokon. Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet, hogy a KSH alapján véglegesített és a BM lakossági számadatai között, más mérési módszertan miatt, lehet némi különbség - iránymutatónak azonban ez is jó lehet.

 

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS