13 °C Budapest

Ezeken a településeken lesz elérhető a falusi CSOK

2019. március 7. 15:29

Minden olyan 5000 fő alatti településen jogosultak lesznek felvenni az emberek a CSOK-ot, ahol népességcsökkenés következett be 2003 óta - derült ki a mai Kormányinfón. Gulyás gergely szavai szerint a jogosult települések listája  így 2373-at számlál.

Mint arról nemrég mi is beszámoltunk, a korábban bejelentett, többféle értelmezésre okot adó, szabályozáshoz képest kedvezőbb feltételt jelentett be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely a falusi CSOK kapcsán. E szerint

minden olyan 5000 fő alatti településen jogosultak lesznek felvenni az emberek a CSOK-ot, ahol népességcsökkenés következett be 2003 óta,

nemcsak az országos átlagot meghaladó csökkenést elszenvedő településeken. A kormány számításai szerint ezzel a jogosult települések listája  2373-at számlál.

Mivel a konkrét listát egyelőre a kormány nem publikálta, így aki nem bírja kivárni a hivatalos tájékoztatót, az lefuttathatja az új számítási módszert a Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkárság hivatalos weboldalán található, a "Magyarország állandó lakosságának száma az év első napján megyei és települési bontásban" cím alatt futó táblázatokon. Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet, hogy a KSH alapján véglegesített és a BM lakossági számadatai között, más mérési módszertan miatt, lehet némi különbség - iránymutatónak azonban ez is jó lehet.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem