2020. augusztus 12. szerda Klára

Ezeken a településeken lesz elérhető a falusi CSOK


Minden olyan 5000 fő alatti településen jogosultak lesznek felvenni az emberek a CSOK-ot, ahol népességcsökkenés következett be 2003 óta - derült ki a mai Kormányinfón. Gulyás gergely szavai szerint a jogosult települések listája  így 2373-at számlál.

Mint arról nemrég mi is beszámoltunk, a korábban bejelentett, többféle értelmezésre okot adó, szabályozáshoz képest kedvezőbb feltételt jelentett be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely a falusi CSOK kapcsán. E szerint

minden olyan 5000 fő alatti településen jogosultak lesznek felvenni az emberek a CSOK-ot, ahol népességcsökkenés következett be 2003 óta,

nemcsak az országos átlagot meghaladó csökkenést elszenvedő településeken. A kormány számításai szerint ezzel a jogosult települések listája  2373-at számlál.

Mivel a konkrét listát egyelőre a kormány nem publikálta, így aki nem bírja kivárni a hivatalos tájékoztatót, az lefuttathatja az új számítási módszert a Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkárság hivatalos weboldalán található, a "Magyarország állandó lakosságának száma az év első napján megyei és települési bontásban" cím alatt futó táblázatokon. Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet, hogy a KSH alapján véglegesített és a BM lakossági számadatai között, más mérési módszertan miatt, lehet némi különbség - iránymutatónak azonban ez is jó lehet.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.