2017. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

Ezek a legkelendőbb lakások: kiderült, mennyit költenek ingatlanra a magyarok

Külföldiek továbbra sincsenek a piacon, 98 százalékban magyarok a vásárolnak, az elenyésző külföldi vevő közül a legnagyobb arányban szerb állampolgárok vannak - derül ki az Otthon Centrum ügyfélfelméréséből. A legtöbben még mindig Budapesten néznek lakást, főleg a 2-3 szobás ingatlanokat keresik az emberek.

Külföldiek továbbra sincsenek a piacon, 98 százalékban magyarok a vásárolnak, az elenyésző külföldi vevő közül a legnagyobb arányban szerb állampolgárok vannak - derül ki az Otthon Centrum ügyfélfelméréséből.

A felmérés szerint:

  • Az ingatlanvásárlók 98,5 százaléka magyar állampolgár volt
  • A többi vásárló döntően európai állampolgár, negyede szerb vagy orosz állampolgár
  • Nyugat-Európából az angolok voltak a legaktívabbak (az európai vásárlók 14 százaléka), a tavalyi aktív olasz és németekkel szemben.
  • Európai állampolgárokon túl mindössze néhány iráni, török és izraeli vásárolt lakást az Otthon Centrumnál.

Kiderült az is, a magyarok leginkább a két-háromszobás lakásokra pályáznak, főleg a fővárosban és az agglomerációban kerestek ingatlant. Jelentős érdeklődés (5%-) jellemezte Komárom-Esztergom és Borsod-Abaúj-Zemplén megyét is. Ezzel szemben nagyon alacsony (1% alatti) volt az érdeklődés Békés, Heves, Nógrád, Vas megye ingatlanai iránt. A vásárlók többsége (80%) 30 millió forint alatti értéket szán lakóingatlanra.

Az Otthon Centrum ügyfeleit tekintve az átlagos életkora 43,6 év volt. Amíg a budapesti lakosok 44,4 éves korukban vásároltak, addig a Közép-Magyarország régión kívül 42,5 év volt az átlag életkor.

 

 

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ennyivel keresnek többet a szakik külföldön, mint itthon

Valószínű, hogy senkinek sem kell magyarázni, mekkora hiány van ma itthon a jó szakemberekből. Sőt, nem csak a jókból, hanem egyáltalán a szakikból. Nagyon sokan külföldön próbálnak szerencsét...
 

Filléres mosogatószer, ami jobb, mint a bolti

Az olcsó mosogatószerek többsége nem jó minőségű, de már fillérekből, otthon is lehet szuper mosogatószert készíteni. Csak négy összetevő kell hozzá, néhány perc, és egy flakon, amibe aztán...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.21-09.27
Országos

Spar

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.21-09.27
Országos

Auchan

09.21-09.27
Országos

Aldi

09.21-09.27
Országos

Tesco

09.21-09.27
Országos

Spar, Interspar

Borkatalógus
09.06-09.27
Országos

Diego

09.01-09.30
Országos