2020. február 23. vasárnap Alfréd

Ezek a legkelendőbb lakások: kiderült, mennyit költenek ingatlanra a magyarok


Külföldiek továbbra sincsenek a piacon, 98 százalékban magyarok a vásárolnak, az elenyésző külföldi vevő közül a legnagyobb arányban szerb állampolgárok vannak - derül ki az Otthon Centrum ügyfélfelméréséből. A legtöbben még mindig Budapesten néznek lakást, főleg a 2-3 szobás ingatlanokat keresik az emberek.

Külföldiek továbbra sincsenek a piacon, 98 százalékban magyarok a vásárolnak, az elenyésző külföldi vevő közül a legnagyobb arányban szerb állampolgárok vannak - derül ki az Otthon Centrum ügyfélfelméréséből.

A felmérés szerint:

  • Az ingatlanvásárlók 98,5 százaléka magyar állampolgár volt
  • A többi vásárló döntően európai állampolgár, negyede szerb vagy orosz állampolgár
  • Nyugat-Európából az angolok voltak a legaktívabbak (az európai vásárlók 14 százaléka), a tavalyi aktív olasz és németekkel szemben.
  • Európai állampolgárokon túl mindössze néhány iráni, török és izraeli vásárolt lakást az Otthon Centrumnál.

Kiderült az is, a magyarok leginkább a két-háromszobás lakásokra pályáznak, főleg a fővárosban és az agglomerációban kerestek ingatlant. Jelentős érdeklődés (5%-) jellemezte Komárom-Esztergom és Borsod-Abaúj-Zemplén megyét is. Ezzel szemben nagyon alacsony (1% alatti) volt az érdeklődés Békés, Heves, Nógrád, Vas megye ingatlanai iránt. A vásárlók többsége (80%) 30 millió forint alatti értéket szán lakóingatlanra.

Az Otthon Centrum ügyfeleit tekintve az átlagos életkora 43,6 év volt. Amíg a budapesti lakosok 44,4 éves korukban vásároltak, addig a Közép-Magyarország régión kívül 42,5 év volt az átlag életkor.

 

 

Jól jönne 4 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 4 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 69 895 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (72 095 Ft/hó; THM 9,96%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az OTP (80 275 Ft/hó; THM 13,79 %) ajánlata, de érdemes megnézni az K&H és az Erste ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk