2018. március 22. csütörtök Beáta, Izolda

Ezek a legkelendőbb lakások: kiderült, mennyit költenek ingatlanra a magyarok

Külföldiek továbbra sincsenek a piacon, 98 százalékban magyarok a vásárolnak, az elenyésző külföldi vevő közül a legnagyobb arányban szerb állampolgárok vannak - derül ki az Otthon Centrum ügyfélfelméréséből. A legtöbben még mindig Budapesten néznek lakást, főleg a 2-3 szobás ingatlanokat keresik az emberek.

Külföldiek továbbra sincsenek a piacon, 98 százalékban magyarok a vásárolnak, az elenyésző külföldi vevő közül a legnagyobb arányban szerb állampolgárok vannak - derül ki az Otthon Centrum ügyfélfelméréséből.

A felmérés szerint:

  • Az ingatlanvásárlók 98,5 százaléka magyar állampolgár volt
  • A többi vásárló döntően európai állampolgár, negyede szerb vagy orosz állampolgár
  • Nyugat-Európából az angolok voltak a legaktívabbak (az európai vásárlók 14 százaléka), a tavalyi aktív olasz és németekkel szemben.
  • Európai állampolgárokon túl mindössze néhány iráni, török és izraeli vásárolt lakást az Otthon Centrumnál.

Kiderült az is, a magyarok leginkább a két-háromszobás lakásokra pályáznak, főleg a fővárosban és az agglomerációban kerestek ingatlant. Jelentős érdeklődés (5%-) jellemezte Komárom-Esztergom és Borsod-Abaúj-Zemplén megyét is. Ezzel szemben nagyon alacsony (1% alatti) volt az érdeklődés Békés, Heves, Nógrád, Vas megye ingatlanai iránt. A vásárlók többsége (80%) 30 millió forint alatti értéket szán lakóingatlanra.

Az Otthon Centrum ügyfeleit tekintve az átlagos életkora 43,6 év volt. Amíg a budapesti lakosok 44,4 éves korukban vásároltak, addig a Közép-Magyarország régión kívül 42,5 év volt az átlag életkor.

 

 

JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cetelem (THM 12,94%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az ERSTE Bank, a Cofidis, továbbá a Budapest Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

A te főnöködre igaz ez a 10 tulajdonság? Nagy baj, ha nem!
A távozó alkalmazott a vezetőt, és nem a céget hagyja el.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk