Ezek a legjobb filmek, sorozatok karácsonyi semmittevéshez a Netflixen, HBO GO-n

2020. december 24. 13:01

A Pénzcentrum összeállította, milyen új filmek és sorozatok elérhetők a két legnagyobb magyar streaming platformon, a Netflixen és az HBO GO-n. Karácsonykor ezek - akár csak egy hónapra, vagy ingyenes próbahónapra is - rengeteg előfizetőt vonzanak, főleg azokat, akik unják már a Bud Spencer filmeket, vagy a Reszkessetek betörők!-et.

Idén karácsonykor biztosan nem fogsz unatkozni, pláne ha előfizetője vagy valamelyik filmes online csatornának. Igaz, a streaming elterjedésének még csak az elején tartunk, nemcsak Magyarországon, hanem az egész régióban - mondta a Pénzcentrumnak korábban  Riczu Tibor, az HBO Europe Digital marketing vezetője. Ettől függetlenül, egyre több előfizetője van hazánkban ezeknek a szolgáltatásoknak, hiszen a középréteg számára megfizethetőek, 0-24-ben kínálják szolgáltatásaikat, rengeteg régi és friss tartalommal látják el a felhasználókat. 

Karácsonykor az otthon töltött idő alatt még többen nyúlnak a távirányítóhoz, mint az év többi szakában, és mivel egyre többen unják a tévék szokásos műsorát, az elnyújtott reklámokkal szembe sok az ellenérzés, a streaming szolgáltatásokra egyre nagyobb a kereslet.

Ugyanakkor fontos adat, hogy a lakosság 20 százaléka használ valamilyen streamingszolgáltatást, és ha hihetünk az előrejelzéseknek, ez az arány folyamatosan emelkedik. Ha már előfozető vagy, összszedtük neked a legjobb filmeket karácsonyra és az előttünk álló szünnapokra.

Netflix

A rivaldafény ára (Tiny Pretty Things)
amerikai misztikus sorozat, thrillersorozat

Miután egy támadás leveri a lábáról az előkelő balettiskola sztárdiákját, az őt helyettesítő táncos a hazugságok, árulások és a vérre menő versengés világába csöppen.

Selena: a sorozat (Selena)
amerikai sorozat

A mexikói-amerikai énekesnő, Selena nemzetközi karriert fut be, de a családjával közösen hozott áldozatok is szükségesek álmai valóra váltásához.


Új barát karácsonyra (Home for Christmas)
norvég sorozat

Mindenki más szerelmes, párja van és készen áll a családi vacsorákra az ünnepek alatt. Mindenki, kivéve Johanne. Miután eltökélt szándéka, hogy elkerülje a szerelmi életét feszegető kérdéseket, nekiindul, hogy megtalálja a karácsonyi vacsorákhoz illő tökéletes párt magának.


Amit magad mögött hagytál ( El desorden que dejas)
Spanyol sorozat

A tanárnő megkezdi munkáját egy középiskolában, de mindent beárnyékol egy hetekkel korábbi, gyanús haláleset... és lassan a saját életét is félteni kezdi.


Vezércsel (The Queen's Gambit)
amerikai minisorozat

Az 1950-es években egy kentuckyi árvaházban egy függőségekkel küzdő kislány ráébred elképesztő sakktehetségére.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

HBO GO

A csatorna egy nagysikerű filmes sorozatnak ad otthont, amely rajongók egész generációit hódította meg világszerte: december 1-től elérhető lesz a brit titkosszolgálat 007-es ügynökének teljes kollekciója.

 


Bridget naplója (Saint Frances)

amerikai film
Premier: December 27.

A 34 éves Bridget Chicagóban él, identitászavarral küzd, és kapuzárási pániktól szenved. Ám a nyár beköszöntével kezdenek jól alakulni a dolgai, megismerkedik egy kedves sráccal, és bébiszitter lesz egy hatéves kislány mellett. De egy nem kívánt terhesség felborítja az életét. Ráadásul a makacs kislány is sok gondot okoz, a Francesszel való problémák pedig feszültséget keltenek a mamájához fűződő kapcsolatában. A viharos problémák közepette lassan összebarátkozik a kislánnyal és a mamájával.


A grapefruit fa alatt: A CC Sabathia sztori (Under the Grapefruit Tree)

dokumentumfilm

Premier: dec 23.

Bensőséges hangulatú, megindító dokumentumfilm a New York Yankees dobójátékosának, ifjabb Cartsen Charles Sabathiának, becenevén CC-nek a történetéről, amihez felhasználták a Yankeesnél játszott utolsó, 2019-es szezonjáról készült, kulisszák mögötti felvételeket is. Sabathia saját szavaival meséli el történetét, kezdve a kaliforniai Vallejóval, ahol később a sportág egyik kiemelkedő dobójátékosává váló fiú bontogatta a szárnyait, vagyis nagymamája udvarán grapefruit gyümölcsöket dobálgatott. Mivel Sabathia utolsó szezonjának csúcs- és mélypontjait filmre vették, a sportoló ezek kapcsán tekint vissza örökségére és az őt formáló komoly kihívásokra, köztük a függőséggel vívott hosszú csatájára, amely 2015-ben tetőzött, amikor már a Yankees színeiben lépett pályára.


Winter's Bone - A hallgatás törvénye
amerikai film
Premier: december 26.

A közép-nyugati Ozark-hegység sivár vidékén él széthulló félben lévő családjával a tizenhét éves Ree. A drogdíler apja eltűnt, ő pedig egyedül kénytelen gondoskodni a súlyosan beteg anyjáról és a két kistestvéréről. Ráadásul most az otthonuk is veszélybe került. Az apjuk ugyanis nem jelent meg a tárgyalásán, és ha nem kerül elő, akkor az óvadék fejében lefoglalják a házukat, és nekik el kell hagyniuk az egyetlen menedéket. Egy hete van Ree-nek, hogy előkerítse az öreget. Megpróbál maga utánajárni a dolgoknak, lépésével azonban kivívja a zárkózott közösség ellenszenvét.


Gravitáció (Gravity)

amerikai film

Premier: jan 1.

Dr. Ryan Stone-nak, a kiváló orvosmérnöknek ez az első küldetése a világűrbe, a veterán Matt Kowalskynak pedig az utolsó, mielőtt nyugdíjba menne. Éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és az űrhajóstársaikat, és a két asztronautát elszakítja az űrsiklótól. Az összeköttetésük megszakad a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben. Hamarosan fogytán az oxigén. A félelmük fokozatosan pánikba fordul, semmi esélyük a megmenekülésre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm