2020. július 13. hétfő Jenő

Ez az ökovilla lett az év háza 2015-ben + rengeteg fotó


A modern hagyományőrzés példája az a Szentendrén található öko-ház, amely idén elnyerte az Év Háza díjat. A galéria megnyitásáért kattints a képekre!


Átadták az Év Háza pályázat 2015 évi díjait. Idén 27 épület került a zsűri asztalára, az 500 ezer forinttal járó fődíjat végül Borbás Péter vehette át. A Szentendrén megépült ökologikus családi ház amellett, hogy megfelel az aktív és passzív napenergiahasznosítási elveknek, a tradicionális hosszú házak mintáját is követi.

Szervesen simul a szentendrei kis utcába az épület. Megőrzi az öreg ház szerénységét, a kiegészítések, átépítések a ma igényeit teljesítik. Természetes anyagaival példás folytatója a kisvárosi hagyománynak. Követi a bevált tanítást: "az öreg házat nem átépíteni, hanem megszokni kell"

- méltatta a nyertest Dévényi Sándor DLA, a zsűri elnöke.

A Magyar Építész Kamara (MÉK) különdíját Kovács Zsolt György, Beránková Jana és Kovács Dávid vehette át veszprémi családi házuk tervezéséért.

A Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) különdíját pedig Földes Lászlónak és Sónicz Péternek ítélte a zsűri, a pilisborosjenői Hosszúház tervezéséért.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS