2020. február 18. kedd Bernadett

Ez az igazi rezsicsökkentés: lényegesen kevesebbet kell fűteni itthon


Az előző évinél valamivel több díjfizetőjük volt a hazai távhőszolgáltatóknak, a felhasznált hő mennyisége viszont sokkal kevesebb  - írja a Világgazdaság.hu.

Csak alig 2 ezrelékkel, de nőtt a magyarországi távfűtésdíj-fizetők száma 2018-ban. A távfűtött lakások aránya az észak-dunántúli régióban volt a legmagasabb, 27,37 százalék, és a Dél-Alföldön a legalacsonyabb, 10,72 százalék. A vizsgált évben a hazai lakásállomány 15,57 százaléka volt távfűtéses.

A szolgáltatók által eladott  hő 33,97 petajoule-nyi 2018-as mennyisége jócskán elmaradt az előző évi, mintegy 37 petajoule-tól.

Az okok között szerepel az enyhe tél, valamint a takarékoskodás és a további épületszigetelések is.

 

Címlapkép: Getty Images

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,77 százalékos THM-el, és havi 58 610 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 724 forintos törlesztőt ígér a 2,68 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,74 százalékos THM is alacsony, 53 952 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk