Ez a világ legdrágább otthona: egy magyar városra futná belőle

2016. augusztus 16. 15:40

Magyar születésű építész tervezte a világ egyik legdrágább villáját, amely egy híres francia divattervező otthona. A tulajdonos biztos azt az álláspontot képviseli, hogy az ingatlana minden pénzt megér, de kicsit számolgattunk, mit lehetne kezdeni az Cannes-i palota árával a magyar ingatlanpiacon.

A franciaországi Cannes-ban található a Palais Bulles - vagyis a Buborék Palota - az egyik legdrágább ingatlan a világon. A 455 millió dolláros (122 milliárd 850 millió forint) otthon tíz szobás, van egy gömb alakú nappalija, és hatalmas kerek medencéi és tavai a kertben. Valamint egy 500 főt befogadó auditórium is van a telken, ahol koncerteket és divatbemutatókat szoktak tartani. A gyönyörű futurisztikus ház 1975 és 1989 között épült, és egyébként egy magyar születésű építész tervezte, Antii Lovag. A tulajdonosa a híres divattervező, Pierre Cardin.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

Az ingatlan egyébként inkább néz ki egy mini falunak, mint egy otthonnak. Az árából pedig valóban meg lehetne venni egy magyar települést.

Egy magyar városra is elég lenne

A magyarországi ingatlanok átlagosan 7-8 millió forintba kerülnek a KSH legfrissebb tanulmánya szerint, és a teljes lakásállománynak a fele 10 millió forint alatti értékkel bír. 

Tehát ha 270 forintos árfolyamon számolunk, akkor a Buborék Palota árából 12 285 darab, 10 millió forintos magyar ingatlant lehetne vásárolni.

Vagyis egy átlagos méretű magyar városnak, például Orosházának az összes lakására és házára elég lenne ez az összeg. Sőt mivel a dél-békési településen alacsonyak az ingatlanárak, így talán még a gyopárosfürdői strandból is lehetne tulajdonrészt venni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

A palota fenntartási költségéről nem ír cikkében a Business Insider, de nyilván akinek ilyen ingatlanra telik, azt nem igazán vágja földhöz egy magasabb villanyszámla. Fűteni pedig nem kell a tengerparti villát.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem