2020. október 1. csütörtök Malvin

EU-s topligában végzett Budapest: ezt imádják rajta a magyarok


A legfrissebb adatok szerint 10 budapesti közül több mint 8 inkább elégedett vagy nagyon elégedett a közterületek, köztük a piacok, parkok, terek vagy sétálóutcák állapotával. A régiós fővárosok közül csupán Bécs, Ljubljana és Zágráb előzte meg Budapestet.

Az Európai Bizottság statisztikai főigazgatósága (Eurostat) által 2015-ben készített felmérés alapján a budapestiek 20 százaléka nagyon elégedett, 63 százaléka pedig inkább elégedett a város közterületeinek állapotával. Ha e két értéket összeadjuk, akkor az így kapott 83 százalékos eredménnyel Budapest az EU-s fővárosok között 9. helyen végzett. A régióból csupán Bécs (88%) és Ljubljana (86%) előzte meg hazánk fővárosát, Zágreb pedig azonos pontszámmal lett 8., bár az ottani lakosok közül többen voltak, akik nagyon elégedettek az állapotokkal, mint Buidapesten.

A teljes rangsorban az első három helyen Bécs, Luxemourg és Stockholm végeztek, sorrendben 88, 88 és 87 százalékkal. A legrosszabbul Rómát, Atént és Vallettát értékelték a helyi lakosok, ott csak sorrendben 56, 49 és 41 százalék elégedett a közterekkel.

 

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó