2020. augusztus 12. szerda Klára

Ettől hal meg minden tizenhatodik magyar: a főváros csak ront a helyzeten


Az OECD becslése szerint a légszennyezés miatt ugyanannyi haláleset jut Magyarországon ezer lakosra, mint Kínában, az ENSZ szerint Magyarország a tizenhetedik legrosszabb levegőjű ország a világon. Egyértelmű, hogy mit kéne tenni, de a főváros csak ront a helyzeten - írja elemzésében a 444.

Az OECD szerint 2017-ben 7 ezren haltak meg a légszennyezettség miatt Magyyarországon, ez azt jelenti, hogy minden tizenhatodik haláleset ehhez köthető hazánkban. A légszennyezettségnek számos természetes és az emberi tevékenységre visszavezethető oka van, ezek közül az egyik legjelentősebb az autós közlekedés, azon belül pedig a közlekedési dugók.

Az ebből adódó környezetszennyezést csökkenteni lehetne a közlekedés korlátozásával, ám a főváros hiába vállalta a 4-es metróért kapott támogatásért cserébe, hogy bevezeti a dugódíjat, ebből nem lett semmi, azóta pedi már a kormány is hozott olyan törvényt, ami miatt még akkor sem tudnák bevezetni, ha egyébként lenne rá politikai akarat.

A problémát azonban nemhogy nem kezeli, hanem még súlyosbítja is a főváros, amikor engedélyezi, sőt, egyes ingatlanfejlesztések esetén kötelezővé teszi a mélygarázsépítést a belvárosban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.