Erről sok szülő megfeledkezik: jól meg kell gondolni a döntést, közel a határidő

2020. április 6. 09:00

A szeptember 1-jétől tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratásának időpontja idén április 6-24. közé esik. Ezek a dátumok a nem körzetes iskolákat érintik, a körzetes iskolákba való beiratkozás pedig április 28-áig - hivatalból - fog megvalósulni. A koronavírus járvány miatt minimális személyi kontaktus mellett a szülők e-mailben, telefonon, illetve a KRÉTA rendszeren keresztül tudják majd jelezni gyermekeik beiratkozási szándékát.

Fontos dátum a mai az általános iskolát választó szülőknek, ugyanis mától kezdődik a beiratkozás - írja az Eduline. Korábban Maruzsa Zoltán elmondta: az Oktatási Hivatal minden körzetes intézmény fenntartóinak már március elején átadta a hozzá tartozó gyermekek adatait.

Az általános iskolai beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

  • a gyermek nevére kiállított személyi azonosító - például születési anyakönyvi kivonat, vagy személyi igazolvány, vagy útlevél,
    lakcímkártya,
  • TAJ-kártya,
  • az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás - ez lehet óvodai szakvélemény, nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény, illetve sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye,
  • valamin a NEK-adatlap, amivel a diákigazolványt lehet igényelni.

Ezen kívül a beiratkozáskor a szülőknek nyilatkozni kell a közös szülői felügyeleti jog gyakorlásáról. Ahol csak az egyik szülő gyakorolja a szülői felügyeleti jogot ott a következő dokumentumok valamelyike is szükséges: szülők gyámhivatalban felvett nyilatkozata a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról, másik szülő halotti anyakönyvi kivonata, gyámhivatal határozata, vagy a bíróság ítélete.

Az általános iskolai beiratkozáshoz szükséges dokumentumok és nyilatkozatok tankerületenként, sőt akár iskolánként is eltérőek lehetnek, ezért mindenképpen érdemes erről a beiratkozást megelőzően, időben tájékozódni az adott iskolánál.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem