2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Enyhül a határellenőrzés: nem kell karanténba vonulnia a belépő sofőröknek


Szombat hajnaltól a magyar határon belépő gépkocsivezetőket nem küldik azonnal karanténba. Az éjfél után belépő járművek vezetői az újabb fuvarfeladatokat megkezdhetik, természetesen a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett - írja az MLSZKSZ tagjainak szóló tájékoztatójában.

Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes a szombati Operatív Törzs tájékoztatón jelentette be, hogy a határon belépő magyar állampolgárságú, árufuvarozásban tevékenykedő hivatásos gépkocsivezetők részére egészségügyi ellenőrzés van. COVID-19 fertőzés gyanúja esetén a magyar állampolgárságú gépkocsivezető a kijelölt karanténba kerül elhelyezésre, külföldi állampolgárságú gépkocsivezető nem léphet be Magyarországra.

Egészséges gépkocsivezető (magyar és külföldi) beléphet az országba,további intézkedés nélkül. A belépő egészséges magyar gépkocsivezetők számáranincs karantén kötelezettség, akár azonnal felvehetik a munkát, megkezdhetik az újabb fuvarfeladataikat.

Felhívják azonban a figyelmet arra, hogy a kijárási korlátozásban rögzített szabályok betartása a gépkocsivezetőkre is vonatkoznak, tehát lakóhelyüket ők is csak nyomós okkal hagyhatják el, ide értve az újabb fuvarfeladat megkezdését (munkafelvétel).Mivel a tájékoztatón a miniszterhelyettes külön nem tért ki a korábban meghozott karanténhatározatokra, és tekintettel arra, hogy azokat a március 26-án hatályát vesztett 41/2020 III. 11. kormányrendeletre hivatkozva hozták meg, a jelenleg hatósági házi karanténjukat töltő hivatásos gépkocsivezetőkre is a most bejelentett szabályok alkalmazása indokolt, azaz a korábban részükre elrendelt karantént a kijárási korlátozásra vonatkozó szabályok és a járványügyi előírások (védőfelszerelés használata) betartásával elhagyhatják, és megkezdhetik a munkájukat - írja az MLSZKSZ az MKFE értelmezésére hivatkozva.

A levélben kérik a munkaadókat, hogy hivatásos gépkocsivezetőik részére készítsék el, és adják át a munkáltatói igazolást kijárási korlátozás idejére dokumentumot.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

06.04-06.10
Országos

Auchan

06.04-06.10
Országos

Spar, Interspar

06.04-06.10
Országos

Tesco

06.04-06.10
Országos

Aldi

06.04-06.10
Országos

Praktiker

04.02-07.31
Országos

  Ajánlatunk