2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Enyhül a határellenőrzés: nem kell karanténba vonulnia a belépő sofőröknek


Szombat hajnaltól a magyar határon belépő gépkocsivezetőket nem küldik azonnal karanténba. Az éjfél után belépő járművek vezetői az újabb fuvarfeladatokat megkezdhetik, természetesen a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett - írja az MLSZKSZ tagjainak szóló tájékoztatójában.

Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes a szombati Operatív Törzs tájékoztatón jelentette be, hogy a határon belépő magyar állampolgárságú, árufuvarozásban tevékenykedő hivatásos gépkocsivezetők részére egészségügyi ellenőrzés van. COVID-19 fertőzés gyanúja esetén a magyar állampolgárságú gépkocsivezető a kijelölt karanténba kerül elhelyezésre, külföldi állampolgárságú gépkocsivezető nem léphet be Magyarországra.

Egészséges gépkocsivezető (magyar és külföldi) beléphet az országba,további intézkedés nélkül. A belépő egészséges magyar gépkocsivezetők számáranincs karantén kötelezettség, akár azonnal felvehetik a munkát, megkezdhetik az újabb fuvarfeladataikat.

Felhívják azonban a figyelmet arra, hogy a kijárási korlátozásban rögzített szabályok betartása a gépkocsivezetőkre is vonatkoznak, tehát lakóhelyüket ők is csak nyomós okkal hagyhatják el, ide értve az újabb fuvarfeladat megkezdését (munkafelvétel).Mivel a tájékoztatón a miniszterhelyettes külön nem tért ki a korábban meghozott karanténhatározatokra, és tekintettel arra, hogy azokat a március 26-án hatályát vesztett 41/2020 III. 11. kormányrendeletre hivatkozva hozták meg, a jelenleg hatósági házi karanténjukat töltő hivatásos gépkocsivezetőkre is a most bejelentett szabályok alkalmazása indokolt, azaz a korábban részükre elrendelt karantént a kijárási korlátozásra vonatkozó szabályok és a járványügyi előírások (védőfelszerelés használata) betartásával elhagyhatják, és megkezdhetik a munkájukat - írja az MLSZKSZ az MKFE értelmezésére hivatkozva.

A levélben kérik a munkaadókat, hogy hivatásos gépkocsivezetőik részére készítsék el, és adják át a munkáltatói igazolást kijárási korlátozás idejére dokumentumot.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked