Ennyiért árulják Gesztesi Károly luxusvilláját: tízmilliókkal olcsóbban sem kell senkinek

2021. február 27. 13:05

Még mindig árulják Gesztesi Károly házát. Nyáron még 210 millió forintért hirdették meg a színész egykori otthonát, mostanra azonban jócskán levitték az árát. Az ingatlant nem először kínálják eladásra, de sokat változott a négy évvel ezelőtti ára a mostaihoz képest.

Gesztesi Károly népszerű színművész 2020 elején veszítette életét: vezetés közben lett rosszul, félreállt autójával, ám a kiérkező orvosok már nem tudták megmenteni az életét, hiába küzdöttek érte 50 percen keresztül. 

A családfő halála után az örökösök úgy döntöttek, eladják a színész budakalászi villáját: "... el kell adnunk, mert óriási számunkra. Ikerház lévén mindenből kettő van, nehézkes a fenntartása, és sokszor feltörnek bennünk az emlékek is" - mondta el a színész Márkó fia tavaly nyáron.


A villát 2020 nyarán 210 millió forinttért árulták, ám úgy tűnik, nem sikerült eladni az ingatlant, hiszen a hirdetés még mindig aktív.

Ingatlan.com


A villa nem először vált eladóvá, már évekkel ezelőtt is áruba bocsátotta Gesztesi Károly, viszont akkor még, ahogy a Pénzcentrum is beszámolt róla, 451 613 forint volt négyzetmétere. 2020 nyarán, négy évvel később, több mint a dupláját kérték érte.

A jelenlegi ára azonban már "csak" 179 millió forint több mint 30 millióval vitték le az árát fél év alatt. Ez 15 százalékos árcsökkentés.

Pörög a lakáspiac?

Megfontoltabbak lettek az eladók az ingatlanpiacon, ezért érezhetően lassult a lakások eladásának forgási sebessége, mutatta ki az Otthon Centrum piaci elemzése. A leggyorsabban még mindig a paneleket lehet értékesíteni, de ehhez már 35 százalékkal hosszabb időre van szükség a két évvel ezelőtti csúcshoz képest.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ugyanakkor a családi házak piacán azonban nincs lassulás, sőt: Pest megyében, jellemzően a fővárosi agglomerációban az elmúlt tíz évben soha nem lehetett ilyen gyorsan értékesíteni ingatlant.

A budapesti belvárosi és a nagyvárosi ingatlanpiac fokozatos drágulásával már a koronavírus megjelenése előtt is egyre több ingatlankereső fordult az agglomeráció és a környező kisebb települések irányába, hiszen itt kedvezőbb áron lehetett jobb adottságú ingatlanokhoz jutni. Ezt a folyamatot tovább erősítette a járvány kirobbanása és a home office elterjedése, hiszen egy önálló, saját kerttel rendelkező ingatlan számos előnnyel rendelkezik egy lakáshoz képest.

Címlapfotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem