10 °C Budapest

Ennek örülni fognak a boltkórosok: vásárlással is sokat lehet spórolni

2016. április 11. 15:30

Ha spórolásról van szó, a legtöbb esetben igyekszünk inkább az olcsóbb termékeket megvenni. Néha azonban hosszabb távon jobban járunk, ha befektetünk egy-egy drágább termékbe. Mutatjuk azokat a tipikus eseteket, amikor érdemes mélyebben a zsebünkbe nyúlni.


Bár a legtöbb esetben úgy spórolunk, hogy a hasonló termékek közül inkább az olcsóbbat vásároljuk meg, vannak kivételek. Bizonyos helyzetekben ugyanis sokkal jobban járunk anyagilag, ha a drágább termék megvásárlása mellett döntünk. Összeszedtük azokat a tipikus szituációkat, amikor hosszabb távon pénztárcakímélőbb megoldás, ha mélyebben nyúlunk a zsebünkbe.

Ezekbe megéri befektetni

Rengeteg pénzt spórolhatunk, ha beszerzünk otthonra néhány alap háztartási eszközt.

Hajnyíró

Elsősorban a férfiaknak lehet előnyös a hajnyíró, hiszen így maguknak is bármikor meg tudják formázni a hajukat. Már körülbelül 5 ezer forinttól kaphatóak, így ha azt számoljuk, hogy fodrásznál egy hajnyírás 2 ezer forint körül mozog, nagyon hamar megtérül az ára.

Kávéfőző

Kávéimádóknak kifejezetten okos dolog lehet egy kávéfőző beszerzése. Már 15 ezer forinttól vehetünk kávéfőző gépet, de átlagban 20-30 ezer között van az áruk. Havi szinten viszont több ezer forintot spórolhatunk, ha kávézók helyett otthonról visszük magunkkal a feketét.

Ételhordó

Csupán pár száz forintba kerül, praktikus, és akár több ezret is megspórolhatunk vele. Persze ehhez az is kell, hogy otthon, magunknak főzzünk étterembe járás helyett.

Otthon termesztett növények

Nincs is annál jobb, mint amikor a saját kis kertünkben, vagy a balkonon termesztett zöldségekkel, gyümölcsökkel, vagy fűszernövényekkel főzünk. Ráadásul, ha van hely és lehetőség, hogy nagyobb adagban termesszünk otthon, egyáltalán nem kell a boltba menni ezekért az alapanyagokért.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Vízszűrő kancsó

Egy vízszűrő kancsó szettet 5-10 ezer forintért tudunk megvásárolni. A szűrőbetéteket ugyan bizonyos időközönként cserélni kell, de még így is sokkal olcsóbban kijövünk, mintha minden nap palackos ásványvizet innánk.

Energiatakarékos izzók

Ma már bármelyik energiatakarékos típust könnyedén beszerezhetjük valamelyik háztartási boltban, lakberendezési- vagy barkácsáruházban. Bár az energiatakarékos égők drágábbak, rövid idő alatt visszajön az ára, ugyanis sokkal kevesebb villamos energia kell a használatához, ami a villanyszámla árán is meglátszik. A lakásfenntartási kiadások jelentős részét ugyanis a villanyszámla teszi ki, melynek 20-25 százaléka a világítás rovására írható.

  • Miközben a hagyományos izzók fényt termelnek, a felhasznált energia 90 százalékát hőtermelésre fordítják
  • A hőtermelésre fordított energia pedig PÉNZ, amit feleslegesen szórunk ki az ablakon

Minden, ami többször használható

Eldobható termékek helyett amiből csak lehet, vegyünk újrahasznosítható, többször felhasználható változatot. Papírtörlő helyett például mosható törlőkendőt, műanyag zacskó helyett vászon bevásárlótáskát, vagy muffinsütő papír helyett szilikon sütőformát.

Saját magunkba is megéri fektetni

A munkaerőpiacon (is) kifejezetten előnyös, ha folyamatosan igyekszünk fejleszteni a képességeinket. Akár egy újabb diploma, valamilyen hozzánk közel álló hobbi, vagy egy új nyelv tanulása is hozzásegíthet egy jobban fizető álláshoz, vagy egy előléptetéshez a későbbiekben. Így az ezekre költött idő és pénz nagy valószínűséggel rövid idő alatt megtérül.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm