2020. július 10. péntek Amália

Elővásárlási jogot szerzett az állam a tokaj-hegyaljai ingatlanokra

  • Népszava
  • 2018. március 26. hétfő 09:00

Több ingatlanra is elővásárlási jogot jegyzett be az állam Tokaj-Hegyalján - írja a Népszava.

Nemrégiben több tokaj-hegyaljai tulajdonos is arról kapott értesítést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal sátoraljaújhelyi járási hivatalától, hogy a világörökségről szóló 2011. évi LXXVII. törvény alapján elővásárlási jogot jegyeztek be az ingatlanjukra a Magyar Állam javára.

Ennek értelmében az eladónak kötelessége ugyanolyan feltételekkel felajánlani az államnak az ingatlant, mint más vevőknek, az állam pedig eldöntheti, hogy kíván-e élni az ajánlattal vagy sem. Egy, a lapnak megszólaló hercegkúti férfi elmondása szerint a nyilvántartás alapján nemcsak a település két védett pincesora, de a köztük lévő lakóházakra is bejegyezték az állami elővásárlási jogot.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk