12 °C Budapest

Elképesztő árak Budapesten: 850 ezer alatt nem jön ki egy négytagú család?

2017. október 16. 14:30

A Google-kereső használata közben a cég feldob bizonyos keresési kifejezéseket, melyek kapcsolódnak az általunk már begépelt szavakhoz, illetve azokhoz a témákhoz is, melyekre mások már tömegesen rákerestek. Nézzük, mi érdekli az embereket a budapesti árakkal kapcsolatban, és ha már itt vagy, akkor a válaszokat is elolvashatod.

Amikor a Google keresőjét használjuk, a keresőmotor már gépelés közben megpróbálja kitalálni, hogy mire is vagyunk kíváncsiak, hisz lehetséges keresési kifejezéseket tüntet fel a keresési sor alatt. A vállalat honlapja szerint, ezek a várható kifejezések az éppen általunk begépelt szavak, a mások által felkapott témák, és ha be vagyunk jelentkezve Google-fiókunkba, akkor a saját múltbéli kereséseink alapján alakulnak. 

A Pénzcentrum most szintet lépett, nálunk ugyanis nemcsak a budapesti árakhoz kapcsolódó kérdéseket, hanem a hozzájuk tartozó válaszokat is megtalálod.

Munkánk elején kijelentkeztünk Google-fiókunkból, hogy saját keresési történetünk semmiképp se befolyásolja a várható keresési kifejezéseket, és a keresőbe begépeltük azt a szerkezetet, hogy "mennyibe kerül budapesten". Erre a kereséskezdeményre a következő keresési javaslatokat adta a Google, melyeket most egyenként válaszolunk meg.

forrás: Google

Nézzük akkor:

"mennyibe kerül budapeseten egy bkk napijegy"

1 650 forint, melyért cserébe 24 órán át korlátlanul utazhatsz tömegközlekedéssel Budapest közigazgatási határain belül, néhány megkötéssel. Részletek a Budapest Közlekedési Központ (BKK) weboldalán.

"mennyibe kerül budapesten egy bkv napijegy"

Ilyen sajnos nincs, de vélhetően, aki erre keres rá, az is a Budapest 24 órás jegyet keresi, melynek árát már megírtuk. A BKV (Budapesti Közlekedési Vállalat) egyébként a BKK megrendelésére szolgáltatja a budapesti tömegközlekedés egy részét, így a BKK-tól tudunk jegyet venni, amely érvényes (többek között) a BKV által üzemeltetett járatokra is.

"mennyibe kerül budapesten a metrójegy"

A budapesti metrót szintén BKK-jegyekkel vagy bérletekkel használhatjuk. Egyszeri utazásra kétfajta jegyet vehetünk igénybe. 

  • Az olcsóbb a metrószakaszjegy, mely 300 forintba kerül és 3 megállóra érvényes, 
  • a drágább pedig a vonaljegy, mely 350 forint és korlátlan távolságot tehetünk meg vele egy irányba. 

Átszállni mindkét jeggyel lehet, bár hangsúlyozottan egy utazásra érvényesek, tehát ha megszakítjuk az utazásunkat, akkor új jegyet kell venni, hiába, hogy esetleg nem szálltunk át egyszer sem. A szakaszjeggyel az összes megtett megálló száma nem haladhatja meg a hármat, ugyanazon a vonalon visszafelé utazni pedig egyikkel sem lehet. A szakaszjegy legfeljebb 30 percig, a vonaljegy pedig 80 percig érvényes.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb finanszírozást. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban ezúttal 5 millió forintos hitelösszeget, és 7 éves futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja, de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem konstrukcióját, illetve a Budapest Bank személyi kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

"mennyibe kerül budapest-münchen vonatjegy"

Ez egy kicsit összetettebb kérdés. Felhívtuk a MÁV ügyfélszolgálatát, ahol arról tájékoztattak minket, hogy minden vonatra rendelkezésre áll korlátozott számban akciós jegy, mely 29 euróba (8 920 forint) kerül, ám nem kell kétségbe esni, ha ez már elfogyott volna, hisz a következő kategóriájú promóciós jegy 39 euróba (kb. 12 ezer forint), az azt követő pedig 49 euróba (kb. 15 ezer forint) kerül. Mindenesetre érdemes odafigyelni, hogy ezek az akciós árú jegyek legfeljebb két hónapra előre érhetők el, tehát mondjuk félévre előre nem válthatók meg.

A Budapest-München viszonylatról bővebben ide kattintva lehet informálódni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

"mennyibe kerül budapest bécs vonattal"

A legolcsóbb jegy 13 euró (négyezer forint), ám ez csak vonatonként korlátozott számban érhető el, további információt itt találsz. Bár erre nem vonatkozott a kérdés, de kiemelnénk, hogy 43 euróért (13 222 forint) már elérhető olyan kiránduló jegy is, ami négy napig érvényes oda-vissza utazásra szinte bármelyik vonatra, és még a bécsi tömegközlekedést is használhatjuk vele két napig, ami önmagában 13,3 euróba (4 100 forint) kerülne.

"mennyibe kerül a taxi budapesten"

Egyszerű kérdés, mivel 2013 óta egységes tarifával "versenyeznek" az utasokért a budapesti taxisok. Ha beszállunk egy taxiba, akkor alapból 450 forintról indul az óra, kilométereként 280 forintot, percenként pedig 70 forintot kell fizetni. Fontos, hogy a percdíj csak abban az esetben ketyeg, ha 15 kilométer/óránál lassabban halad (vagy dugóban rostokol) a taxi. Itt van infógrafikán is, a Google egyébként ilyet sem dob fel keresés előtt.

"mennyibe kerül egy albérlet budapesten"

Az albérleti árakkal kapcsolatban nem az átlagos költségeket érdemes figyelembe venni, hanem azt, hogy ott mennyibe kerül egy lakást kivenni, ahova költözni szeretnénk. Az ingatlan.com júliusi végi elemzése szerint az első kerületben 193 ezer forint az átlagos bérleti díj, a II. kerületben 180 ezer forint, míg az ötödik a legdrágább fővárosi kerület, 228 ezres átlaggal. Az egyetemekhez közel lévő IX. vagy XI. kerületi lakásoknál az átlagos bérleti díj egyaránt 145 ezer forint.

Vannak azért olcsóbb környékek is, nemrég foglalkoztunk egy hirdetéssel, melyben havi 95 ezer forintért kínáltak egy 35 négyzetméteres XV. kerületi panellakást. Ez már nincs fent a neten, de a hirdetés szövege még elérhető a Pénzcentrumon, és elég szórakoztató.

"mennyibe kerül az élet budapesten"

Erre nehéz pontosan válaszolni, hiszen ez nagyban függ az elvárt életminőségtől. A Numbeo.com statisztikái szerint, egy négy fős család 608 ezer forintból jön ki albérlet nélkül, egy városközponti három hálószobás albérlettel együtt pedig 848 ezer forintból.

Ehhez azt feltételeztük, hogy a család tagjai soha nem járnak étterembe, csak otthon isznak kávét, havi kétszer mennek szórakozni, nem isznak, nem dohányoznak, nyugati étrenden élnek, vezetnek, de nem kiemelkedően sokat, soha nem taxiznak, sportolnak, egyszer mennek nyaralni egy évben és nem vásárolják állandóan szét magukat ruhákkal és cipőkkel.

"mennyibe kerül egy buszjegy budapesten"

Buszra is BKK-jeggyel lehet felszállni Budapesten, melynek ára 350 forint, ám 450-be kerül, ha a helyszínen váltod meg. Erről pedig már írtunk is korábban.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem