2017. október 18. szerda Lukács

Elherdálják Klapka György mesés örökségét: neked is juthat belőle

Ifjabb Klapka György százmilliós ingatlant és egy luxusterepjárót is örökölt a legendás kereskedőtől, akit 88 éves korában ért a halál. Az örökös úgy döntött, hogy a lakást eladja, de vajon mire is számíthat az értékesítés folyamán?

Két és fél éve százmillió forintért hirdették meg azt az ingatlant, melyet ifjabb Klapka "Gyurika" Görgy örökölt az apjától - írja a Story magazin. A lakás akkor nem talált gazdát, mivel túl alacsonyak voltak az ingatlanárak, az agg zálogházas pedig nem akarta azt áron alul eladni. Gyurika úgy döntött, újfent megpróbálkozik a lakás értékesítésével.

Az örökség többi része sem marad sokáig az új tulajdonosoknál. A vámház körúti legendás bolt kirakatában már 10-20 százalékos árengedményt hirdetnek a nemesfémekre, ráadásul törtaranyáron árulnak különleges ékszereket is.

Nemcsak a bolt kerül egyébként értékesítésre, így jár Klapka dióligete és a kőbányai földbirtok is. A Story magazin tudni véli, hogy komoly oka van a sietségnek: az özvegyet gyorsan ki kell fizetniük az örökösöknek.

Mire számíthat Gyurika az eladásnál?

Korábban foglalkoztunk azzal, hogy Budapesten megállíthatatlanul emelkednek az ingatlanárak. 2017 első hat hónapjában téglalakások esetében Pesten átlagosan 493 ezer, a belvárosban 613 ezer, Budán pedig 623 ezer forintot kellett fizetni egy négyzetméterért.

Budapesten egyébként a XXI. kerület volt a legolcsóbb a használt téglalakások tekintetében 281 ezer forint átlagos négyzetméterárral. A legdrágább ezzel szemben az V. kerület volt, ahol 787 ezer forintba került egy négyzetméter. A Duna House adatai szerint a félmillió forintot további nyolc kerületben haladta meg az átlagos négyzetméterár.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Szuperintenzív nyelvtanfolyam? Mese habbal: a gatyád is rámegy a különórákra
Mutatjuk azt is, mennyivel kereshetsz többet, ha beszélsz még egy nyelvet.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Szégyenpadon Magyarország: ott vagyunk a legelhízottabb országok között

Az OECD 2017-es jelentése szerint Magyarország a legelhízottabbak között van a vizsgált országok közül. Az adatokból kitűnik, hogy a 15 évnél idősebb magyar lakosság 30 százaléka elhízott. Csupán...
 

Ne költs erre: készíts otthon fali szerszámtartót

A tavaszt ősszel kell előkészíteni - mondták a régi, tapasztalt gazdák. És valóban, az ősz beköszönte nem jelenti azt, hogy ezután nem találunk munkát a kertben - írta Bálint gazda. Tennivaló...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

10.12-10.18
Országos

Spar

10.12-10.18
Országos

Lidl

10.12-10.18
Országos

Auchan

10.12-10.18
Országos

Aldi

10.12-10.18
Országos

Tesco

10.12-10.18
Országos

Auchan

Borkatalógus
10.05-10.25
Országos

Diego

10.01-10.31
Országos

  Ajánlatunk