2020. október 22. csütörtök Előd

Életveszélyes készülékek: átcímkézéssel verik át a fogyasztókat


Ugyanolyan megdöbbentő eredményt hozott a szén-monoxid-mérők újbóli bevizsgálása, mint a tavaly őszi. Tízből kilenc mérő nem megfelelő, így akár életveszélyest is jelenthetnek a családokra. A tavalyi bejelentés után a kereskedők az olcsó, rossz termékeket felárazták, hogy jó minőségűnek tűnjenek - írja a Népszabadság.


Tavaly ősszel egy szaklap bevizsgáltatta a piacon kapható szén-monoxid-mérőket. Akkor tizenegyből mindössze kettő volt megfelelő, ezért a Fogyasztóvédemi Főfelügyelőséghez fordultak. A főfelügyelőség is hasonlóan döbbenetes eredményre jutott: a tíz vizsgált mérőből egy felelt meg az elvárásoknak.

A tavalyi bejelentés után szakemberek azt nyilatkozták, hogy érdemes lenne mindenkinek inkább a 12-15 ezer forintos készülékeket megvásárolnia. A piac reakciója érdekes volt: a kereskedők a korábban 3-6 ezer forintos termékeket ebbe a magasabb árkategóriába emelték. Az olcsóbb berendezésekről viszont egyértelműen kiderült, hogy tévesen (például az új bútorokból kipárolgó gőzre is) vagy pedig nem megfelelő időben riasztanak. Ezzel családok tízezrei lehetnek hamis biztonságérzetük miatt életveszélyben.

A szén-monoxid (és annak nem megfelelő mérése) által okozott probléma valós. 2013. szeptemberétől idén április közepéig több mint négyszázan szenvedtek el enyhébb mérgezést vagy valamilyen sérülést, 15 embert pedig már nem lehetett megmenteni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Hozzászólások száma: 8 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó