2020. szeptember 25. péntek Eufrozina, Kende

Elárasztották a fenyők az utcákat: sokan nem a kijelölt helyre viszik


A lakosok nemcsak a gyűjtőpontokra, hanem más közterületekre is kirakják a fákat, így az FKF-nek is több feladatot adnak- mondta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. PR-szakreferense, Horváth László az InfoRádiónak. Ismertette: vízkereszt után legfeljebb hat héttel ki kellene helyezni a fákat.

A karácsonyi ünnepeket követően az FKF szervezetten szállítja el a kihelyezett fenyőfákat. A háztartásokból a becslések szerint 500-600 ezer fenő kerül ki az utcára, ennek döntő többsége január 6-át, vagyis vízkeresztet követően.

Átlagban hetente 100 ezer fenyő kerül ki akár a hulladékgyűjtők mellé, akár az említett gyűjtőpontokra. Ez rendkívül nagy mennyiség, és mivel ez a főváros 525 négyzetkilométerén megoszlik, egy időben minden fát nem tudnak elszállítani

- fogalmazott Horváth László.

https://www.penzcentrum.hu/otthon/csunya-birsagot-kockaztatnak-az-ovatlan-csaladok-januar-elejen-indul-a-begyujtes.1073545.html

A minimális céljuk az, hogy a gyűjtőhelyekről legalább hetente elvigyék a fenyőket, így fordulhat elő, hogy egy-egy helyen több napig is kint hever ugyanaz a fenyőfa.

Többször van olyan, hogy nem csak gyűjtőpontokon állnak fák, ezért az FKF nyomatékosan kéri a lakosságot, hogy vagy a gyűjtési napon, illetve előző este a kommunális tartályok mellé, vagy a 250 kommunális gyűjtőpont egyikére helyezzék ki a karácsonyra állított fákat.

Sajnálatos módon több olyan területre kerülnek karácsonyfák, amely terület üzemeltetése nem az FKF feladata. Ezekről a helyekről is elszállítjuk a karácsonyfákat, amennyiben tudunk róla - tette világossá Horváth László, hozzátéve, hogy játszóterekről, parkokból is elviszik a kidobott fákat, ha meglátják.

A fák nagy része februárig kikerül a háztartásokból, de az FKF még akkor is el fogja szállítani azokat, ha letelt a vízkereszt utáni hat hét, amikor erre koncentráltan odafigyelnek.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó