Eladnád a lakásod? Így érhet akár százezrekkel is többet!

2019. február 26. 12:30

Százezrekkel emelkedhet egy lakás értéke egy korszerű fűtőberendezésnek vagy egy modern konyhabútornak köszönhetően, ha helyrajzilag is megfelelő helyen van. Visszahozzák az árukat az energiahatékonyságot szolgáló és látványos beruházások.

Sokkal nagyobb összegért lehet kiadni és eladni egy ingatlant, ha közvetlenül előtte felújítja a tulajdonosa. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint az ingatlan értékét főként olyan műszaki megoldások növelik, amik egyszerűek, de csökkentik a lakás rezsijét. Példaként említette a jó nyílászárót és a minimális karbantartási és üzemeltetési költséget felemésztő fűtési megoldásokat, de egy lakás árában komoly szerepet játszik az esztétikum is.

Ami igazán kívánatos, az a nagyon szép konyhabútor, itt már milliós nagyságrendről beszélünk. Egy esztétikus, időtálló, jó formavilágú és műszakilag rendben lévő konyhaberendezés értéknövelő tényező egy ingatlannál, hiszen erre már nem kell áldoznia az új tulajdonosnak. Szintén tovább erősíti az árat egy használható, letisztult fürdőszoba is

 - mondta a szakértő. A műszaki felszereltséget is kiemelte a szakértő. A klímaberendezés használata egyre terjed idehaza, de még mindig nagyon el vagyunk maradva a nyugattól ilyen szempontból. 

Személyi hitelek egy helyen: használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Ott minden egyes ingatlanban megoldott a légkondicionálás. Ez is egy tényező az árképzésnél, mert ha a vevőnek kell megoldania, az problémát jelent, komolyabb céget kell alkalmazni, a kivitelezés pedig biztosan nem lesz olcsó

 - magyarázta az ingatlanos. A szakember szerint, ha valaki áldoz az ingatlanára, és néhány lakberendezési praktikát, valamint technológiai újítást is eszközöl, újszerűvé válik az állapota és akár egy újépítésű lakás árában el is tudja adni. Ha egy ház földrajzilag jó helyen áll, akkor az újépítésű árára fel lehet tornászni azzal, ha normális műszaki és esztétikai állapotot tudunk megvalósítani benne. Amennyiben a háznak van egy beállt, átlátható rezsije, ami évekre visszamenőleg megtekinthető, akkor a vásárló tudni fogja, hogy mit vesz, nagyobb biztonsággal tud tervezni és tisztában van vele, milyen kiadások várnak rá.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm