2021. január 17. vasárnap Antal, Antónia

Egy korszak vége: megszűnhet az ingyenes házhoz szállítás

  • Népszava
  • 2018. január 17. szerda 09:30

Akár 15 százalékos drágulás sem kizárt a postai és a futárpostai szolgáltatások terén az idén, ráadásul a posta is drágította szolgáltatásainak díját 3 százalékkal - írja a Népszava.

15 százalékos postai és futárpostai szolgáltatási díj drágulást sem tart kizártnak idén Bengyel Ádám, a legnagyobb magyarországi csomagautomata-hálózat működtetőjének vezérigazgatója. Állításával a KSH legfrissebb, 2017 harmadik negyedéves adatait kommentálja, mely szerint a szolgáltatások közül ebben a szektorban volt a legmagasabb, 9,6 százalékos a drágulás, az előző év azonos negyedévéhez képest. Mindennek tetejében a Magyar Posta ráadásul áremeléssel indítja az évet:

január 16-ától átlagosan 3 százalékkal drágulnak a postai szolgáltatások.

A szakértő szerint az ágazat egyik legnagyobb problémája a munkaerőhiány. Hiszen sofőrt találni szinte lehetetlen, ráadásul a webáruházak vevőcsalogató, ingyenes házhozszállítási kampányai olyan alacsony árszintet eredményeztek, mi mostanra jószerivel tarthatatlanná vált.

Az alacsony árak persze rövid távon jók az ügyfeleknek, hosszabb távon azonban az elmaradó fejlesztések miatt gyengébb szolgáltatási minőséget eredményez.

Hiába tehát a két számjegyű növekedés az e-kereskedelemben, sokszor a kiszállítás volumene nem tudja ezt követni.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS