2019. augusztus 18. vasárnap Ilona

Eddig kell befizetni a halmozódó szemlétcsekkeket: új rendszer a kukaholdingnál

  • MTI
  • 2019. június 7. péntek 18:30

Az NHKV Zrt. negyedévente közel 3 millió számlát bocsát ki az ország ingatlanhasználóinak. Ahhoz, hogy ez az óriási mennyiségű levél eljusson az ingatlanhasználókhoz, komoly informatikai infrastruktúrára, szakembergárdára és szervezésre van szükség. Az NHKV 2016-os megalapítása óta hosszú út vezetett idáig.

A kezdeti bér- és átmeneti számlázást követően több hónapnyi megfeszített munka, egyeztetés és szervezés eredményeképpen kialakult egy fejlett, a 21. századi elvárásoknak megfelelő, professzionális online számlázórendszer, amely képes megküzdeni a hulladékgazdálkodási iparág sajátosságaiból adódó nehézségekkel, úgymint a helyi önkormányzati rendeletalkotások sokszínűsége, a közszolgáltatók korábbi rossz számlázási gyakorlata, rossz paraméterezés, az egyes közszolgáltatók eltérő együttműködési hajlandósága és informatikai fejlettsége.

Az NHKV rendszereinek kiépítésekor ez a heterogenitás volt a legnagyobb kihívás. Az ország minden szegletében dolgozó közszolgáltatók eltérően számították a rezsicsökkentést, eltérő módon kezelték az ügyfelek adatait, más közszolgáltatási díjakkal dolgoztak és azokból több tucat féle jogcímen adtak önkormányzati kedvezményt.

Az eddigi fejlesztések eredménye már így is kézzel fogható. A hibaállomány nagy mértékben csökkent, nem nyomtatnak ki számlát, amíg az adatszolgáltatás tartalma 95 százalékos pontosságú nem lesz. Ez évről évre kevesebb terhet jelent, és pontosabb számlázást eredményez. A korábbi csúszások is megszűntek. 2019. március közepére a számlázás 99 százalékos mennyiséggel utolérte magát. Az ingatlanhasználók végre nem több számlát kapnak egy borítékban, hanem kiszámíthatóan az elmúlt időszakra vonatkozó negyedéves számlát kapják kézhez.

Az előző években tapasztalt számlázási nehézségek miatt az NHKV Zrt. bevezette a részletfizetési lehetőséget is. Az NHKV megalakulásakor ugyanis nem csupán a számlázási adatokat, hanem a kintlévőségek kockázatát is átvállalta a közszolgáltatóktól, ezzel is csökkentve működési költségeiket. Az egyben kiküldött számlák fizetési határidejeit is úgy állapítják meg, hogy ne egyszerre, hanem 30 napos csúsztatássokkal kelljen csak fizetni.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,71 százalékos THM-el, és havi 107 743 forintos törlesztővel fel lehet venni az Ersténél De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: a K&H Banknál például 107 546 forintos törlesztőt ígér a 2,81 százalékos THM; míg az OTP Banknál szintén alacsony, 2,97 százalékos THM is alacsony, 108 811 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen, a Budapest Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

08.15-08.21
Országos

Lidl

08.15-08.21
Országos

Auchan

08.15-08.28
Országos

Tesco

08.15-08.18
Országos

Spar

08.15-08.21
Országos

Interspar

08.15-08.21
Országos

Kika

08.14-08.18
Országos

Lidl

Iskolakezdés
08.01-09.14
Országos