16 °C Budapest

Ebben a két városban végezte a legnagyobb pusztítást a vihar a múlt éjjel

MTI
2020. június 27. 16:33

A péntek éjszakai esőzés Eger több pontján komoly gondokat okozott - közölte a Heves megyei város polgármesteri hivatala szombaton az MTI-vel. Miskolc önkormányzata is jelentősebb károkról számolt be.

A közlemény szerint a Szala városrészben több házat is lakhatatlanná tett a nagy mennyiségben lezúduló csapadék, 45-en veszítették el otthonukat, akiknek ellátásáról most az önkormányzat gondoskodik. Felnémeten a megáradt Eger-patak okozott komoly károkat, több kert került víz alá. Egerben és környékén negyvennél több esetben kérték a tűzoltók segítségét, elsősorban vízeltávolításhoz. Az Árnyékszala utcában például egy méter magasan gyűlt össze a víz és a házakba is befolyt, a Hóvirág, a Csalogány és a Pásztorvölgye utcában pedig pincékbe tört be.

Miskolc polgármesteri hivatala is jelentősebb károkról számolt be; a városban jelenleg is dolgoznak a viharok okozta károk helyreállításán. Többször is rendkívül heves és özönvízszerű esőzésekkel kísért vihar csapott le Miskolcra pénteken délután és szombatra virradó éjszaka. A hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék miatt helyenként villámárvíz alakult ki, egyes területeken zúzott követ, sarat és más hordalékot mosott az utakra a zivatar, és a tűzoltóknak is több helyen kellett szivattyúzniuk, vagy veszélyesen megdőlt, kidőlt fákat kivágniuk, feldarabolniuk.

A Borsod megyében az ítéletidő által egyik leginkább sújtott település Miskolc volt, a katasztrófavédelem és a város szakembereinek mintegy 50 helyszínen kellett beavatkozniuk. Miskolcon olyan nagy mennyiségű csapadék hullott le olyan rövid idő alatt és olyan intenzitással, hogy arra előre felkészülni lehetetlen lett volna.

A miskolci közlekedési cégnek péntek délután több forgalmi akadállyal is szembe kellett néznie: a Repülőtéri úti alujáró, a Fürdő út lezárása és az Árok úton, a Forrásvölgy megállóhely után kiöntött patak miatt több járat is terelt útvonalon közlekedett, de a járatpok azóta már menetrend szerint közlekednek - közölte a város polgármesteri hivatala.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem